USOV Visoko: Izvještaj sa III turnira u zvučnom pikadu za slijepe općine Centar

Izvještaj sa III turnira u zvučnom pikadu za slijepe općine Centar

 

Dana 22. oktobra, subota , tekuće godine,  u prostorijama Udruženja slijepih i slabovidnih lica Kantona Sarajevo održan je 3. turnir u zvučnom pikadu za slijepa i slabovidna lica, a sve u povodu  15. oktobra, obilježavanja međunarodnog dana Bijelog štapa.

Na turniru nastupilo 6 ekipa iz BiH i to Una-Sana – Bihać, Udruženje slijepih  iz Tuzle, Naš pogled- Živinice, Udruženje slijepih općine Visoko i domaćin sa dvije ekipe kantona Sarajevo.

U konačnom poretku  zasluženo prvo mjesto pripalo je ekipi Una Sana iz Bihaća, drugoplasirana ekipa Naš pogled iz Živinica i trečeplasirani za nijansu slabiji od drugog je ekipa USOV Visoko.

U pojedinačnoj konkurenciji  prvo mjesto pripalo je igraću ekipe Visoko Mati Bošnjaku, drugi je Jusmir Alibabić iz Bihaća i treče mjesto osvojio je Nijaz Veladžić takodjer iz Bihaća.

Ostali igraći ekipe USOV Visoko imali su skromniji rezultat ali bez ijedne izgubljene partije .

Pored skromnih uslova treniranja ovo je još jedan u nizu uspjeha visočke ekipe slijepih i slabovidnih , čime su izvršili i zadnje pripreme za predstojeći nastup na međunarodnom turniru za slijepe u zvučnom pikadu koji će se održati  u Zagrebu 5. i 6. novembra tekuće godine.

USOV Visoko