“Visočke malene” na trenutak oživjele svoje karijere

Lijepa sportska priča desila se proteklih dana u Visokom. Naime, grupa bivših rukometašica ŽRK Bosna Visoko, došla je na ideju da ponovo ožive svoju mladost i rukometne trenutke, tako što su odigrale revijalni meč.

Većinom veteranke i one koje su nedavno prestale da se bave rukometom, vratile su sjećanje na “Visočke malene” ekipu koja je igrala Prvu ligu FBiH, ali nikad nisu nastupale u Premijer ligi BiH.

Klub je osnovan 1999. godine, a kako su sezone prolazile, većina rukometašica je napuštala klub, ali nedavnom gestom su dokazale da ljubav prema rukometu i klubu nije umrla.

Sjajan potez bivših rukometašica visočke Bosne, koja može biti i vodilja mlađim generacijama, šta zapravo ljubav i želja prema rukometu mogu uraditi.

I nakon dugi niz godina ostale su velike prijateljice, a podsjetimo da ŽRK Bosna Visoko i danas egzistira, ali klub čine omladinski pogoni.

Igrčice koje su odigrale revijalni meč: Ena Begović Čabaravdić, Inela Ugrinaj, Irma Muzaferija Bećirhodžić, Merima Muzaferija Selimović, Amina Šabović Hadžimehmedagić, Dženita Kadić Mulaosmanović, Ema Kadrić Omanović, Melika Zečević Ramadan, Ilma Valjevac Karavelić, Velida Vražalić Uzunović, Ajla Mahmutović Pinjo.

visoko.co.ba