Predpioniri NK Omladinac nastavljaju sa aktivnostima, utakmicama i pripremama za evropske turnire

Naši dječaci su inače učesnici zimske lige u Sarajevu, a Omladinac nastupa sa generacijama 2005\06 i 2007 i mlađi, te su ovim sve dječake uključili u ligške obaveze.

Dječaci se nalaze u grupi sa Tangom, Valterom, FK Željezničar, FK Sarajevo, Unis, Radnik Hadžići, Dar, Olimp Pale, Slavija, Ilijaš, Sask Napredak, Novi Grad i Biser.
Liga traje od polovine novembra do marta i igra se u dvoranskim uslovima.

Također predpioniri su odigrali i nekolicinu prijateljskih utakmica među kojima je i gostovanje kod FK Velež u Vrapčćima gdje su i poraženi 3:0, a pobjede su ostvarili nad ekipama Šampiona Ilidža 5:3, Tango 13:10 i remi protiv Bisera 8:8.
Omladinac je bio i gost kod Akademije Sarajevo koja je ugostila naše dječake na utakmici prvog tima Sarajevo Sloboda, a također će i akademija biti gost kod našeg tima u Viskom na memorijalu Midhat Ahic gdje naši dječaci igraju revijalnu utakmicu u noći finala ovog velikog događaja.

“Sve ide po planu i programu, pripreme za Dalmatinko kup u Hrvatskoj i turnir u Švajcarskoj ide u pravom smjeru.
Mi polahko idemo ka cilju i racionalno izvršavamo zadatke koji su nam prema planu i programu. Moram se zahvaliti i prijateljima kluba koji su uvijek uz dječake i podržavaju projekat, gospodin Mensur Šljivo, Haris Sinanović, Mirza Šabanović i Admir Kadrić.”, rekao je profesor magistar Tarik Agić.