NK Bosna: Skupština kluba 10. januara 2017. godine

Nogometaši visočke Bosne prvi dio sezone u 1. ligi FBiH završili su na prvom mjestu ispred Travnika i Orašja.

Visočani imaju za cilj plasman u Premijer ligu, a u narednih pola godine moraju riješiti pitanje i infrastrukture, jer moraju da naprave još jednu tribinu s 1000 sjedećih mjesta, kako bi ispunili uvjete igranja u najjačem rangu, ako naravno budu prvi na kraju sezone.

Kada su u pitanju trenutne novosti u i oko kluba, ono što je prvo na redu jeste Skupština kluba, koja će biti održana 10. januara 2017. godine. Na ovoj sjednici izabrat će se novi predsjednik kluba, koji bi trebao i dodatno ojačati Upravni odbor, kako bi svi zajedno na proljeće stigli do cilja.

Prozivka nogometaša Bosne zakazana je za 19. januar, a veći dio priprema biće održan u Visokom, te okolici, budući da Bosna ima podlogu s umjetnom travom i dobre uslove za pripreme u zimskom periodu, međutim stručni štab će ipak zajedno s igračima otputovati u Hrvatsku gdje bi trebali ostati 10-tak dana i odigrati nekoliko prijateljskih utakmica.

Kada je u pitanju igrački kadar, zvaničnih dolazaka još nema, Adnan Hodžić najavio je svoj odlazak iz kakanjske Mladosti, a njegov novi klub biće vjerovatno Bosna, gdje je prije godinu dana pružao sjajne partije. Adnan Hrelja će se vratiti u Mladost, budući da je još pod ugovorom, ali rukovodstvo Bosne učinit će sve da ovaj sjajni nogometaš i na proljeće nosi dres kluba iz Visokog.

www.sportsport.ba