NK Bosna na pripremama u Mostaru

Lider Prve lige FBiH, ekipa Bosne jučer je doputovala u Mostar, gdje će biti obavljena druga faza priprema. Karioke će u Mostaru boraviti 10 dana i za to vrijeme će biti smješteni u hotelu Hercegovina i koristit će sportske terene naših fudbalskih prijatelja FK Velež, što je dogovoreno na skorašnjem sastanku između predsjednika Bosne i Veleža, gospode Kadrića i Hasića. U toku ovih priprema naša ekipa planira odigrati tri pripremne utakmice sa Veležom i ekipom Metaleghe BSI je več dogovoren termin, dok će se treći protivnik tražiti u narednim danima.
Sastanak prije polaska za Mostar je protekao u fantastičnoj atmosferi i među našim igračima se primijeti vedra i pozitivna atmosfera, koja je dodatno poboljšana novčanim akontacijama unaprijed isplačenim od strane predsjednika Kadrića. Pored ovog veoma lijepog gesta, uprava kluba se potrudila da naša ekipa na pripreme putuje u potpuno novoj opremi “No1” domaćeg proizvođaća HASKY SPORT d.o.o. Travnik koja će biti predstavljena u narednim danima.
Trener Faruk Dedić je nakon dvije kontrolne utakmice znatno smanjio spisak igrača te na drugi dio priprema vodi 24 prvotimca i 3 najtalentovanija juniora iz omladinskog pogona našeg kluba. Prema njegovim riječima maksimalno će koristiti povoljne vremenske uslove za uigravanje ekipe kako bi dostigli željenu formu za treči finalni dio priprema i nastavak prvenstva.
Spisak igrača koji putuju u Mostar:
Golmani:
Amir Bekan, Nino Abadžija, Emin Muzaferija (junior)
Odbrana:
Predrag Papaz, Amar Kadić, Almir Čubara, Adis Goralija, Ibrahim Hrvat, Edvin Rastoder, Amar Bučuk, Mahir Tekešinović, Nihad Karavelić, Mujo Klačar
Vezni red:
Alija Čulov, Denis Cana, Adnan Zamer Hodžić, Adin Čiva, Belmin Čehajić, Ismar Čomaga, Emin Suša, Adnan Pandžić (junior), Faris Sejdić (junior)
Napad:
Amar Čabaravdić, Fahrudin Kovač, Raul de Gracia, Vedad Džafić, Idriz Džafić
*ekipi bi se uskoro trebao priključiti i Vedad Gljiva koji je trenutno povrijeđen.
Stručni štab:
Faruk Dedić – šef stručnog štaba
Dženan Tahmaz – pomočni trener
Mirza Husić – specijalista kondicioni trener
Mirsad Salčinović -specijalista trener golmana