Ivo Ištuk novi trener NK Bosne Visoko

Na sjednici UO “NK Bosna Visoko” koja je održana u utorak (04.04.) u prostorijama kluba, dogovoren je sporazumni raskid ugovora sa Dedić Farukom koji je do sada obnašao funkciju šefa stručnog štaba seniorske ekipe “NK Bosna Visoko”.

Ovim putem se UO “NK Bosna” Visoko zahvaljuje gospodinu Faruku Dediću, na dvogodišnjem predanom radu i uspjesima koje je postigao sa našom ekipom. Gospodin Dedić je na mjesto šefa stručnog štaba došao u najturbulentnijim vremenima za naš kolektiv. Tokom vremena provedenom u klubu, bivši šef struke je ostavio neizbrisiv trag, te je mnogo doprinio na unapređenju i razvoju kluba.

Imajući u vidu da je gospodin Dedić izuzetan poznavalac fudbalskih prilika, kao i činjenicu da je za dvije godine provedene u “NK Bosna” pokazao da je pored toga i ljudska kao i moralna veličina, UO je donijeo jednoglasnu odluku da Faruk Dedić i dalje ostaje član našeg kolektiva, te da će mi u dogovoru sa čelnicima kluba biti dodjeljena niva uloga i funkcija unutar kluba.

“Zahvaljujem se svima u klubu na dosadašnjoj suradnji, izuzetno sam ponosan na ostvarene rezultate u proteklom periodu. Upravnom odboru, igračima i navijačima NK Bosna Visoko želim puno sreće uz nadu da će naredne sezone gledati naš klub u BHT Premijer ligi, naš grad to zaslužuje.”- kazao je biviši šef stručnog štaba NK Bosna Visoko gospodin Faruk Dedić.

Nakon sporazumnog raskida ugovora sa bivšim šefom struke, UO kluba je promptno reagovao te je na mjesto novog šefa stručnog štaba imenovao jednog od najtrofejnijih bh.trenera gospodina Ištuk Ivu.

Gospodin Ištuk će preuzeti klubske obaveze već danas, kada će voditi trening prvog tima Bosne.

Gospodinu Ištuku želimo mnogi uspjeha u nastavku prvenstva.

NKB Press