SEDAM KOLA DO KRAJA PRVE LIGE FBIH: ZA VRH I OPSTANAK KAO DA REŽIRA ALFRED HITCHOCK

Još je sedam kola do kraja sezone u Prvoj ligi FBiH. To će biti sedam kola za pamćenje, jer se skoro polovina prvoligaša bori za mjesto koje vodi u elitu bh. fudbala, a druga polovina se grčevito bori za spasonosno 11. mjesto koje obezbjeđuje prvoligaški status.

Potpisnik ovih redova medijski prati Prvu ligu FBiH, od njenog početka, a do sada odigranim prvenstvima ove lige ni blizu nije bilo ovoliko neizvjesnosti, što se tiče i borbe za prvaka i borbe za opstanak u prvoligaškom društvu. Do sada nije, kao ove sezone bila prisutnost na prvoligaškim terenima, što još više daje nade za bolje sutra bh. fudbala.

Lider visočka Bosna do kraja sezone je domaćin četiri puta, sve ekipe su u zoni ispadanja, a gostuje dva puta ekipama koje se bore za prvo mjesto, Orašju i Rudaru i već otpisanom Novom Travniku.

Travnik je tri puta domaćin, dva puta na Pirotu stižu ekipe sa ambicijama za prvo mjesto, Rudar, Orašje, te Bratstvo, a očekuju ga četiri gostovanja, sve ekipe iz zone ispadanja, osim Sloge.

GOŠK je četiri puta domaćin, sve ekipe koje se bore za opstanak, a gostuju, Rudaru i Orašju, te Bratstvu.

Orašje koje ima pet bodova manje od Visočaka, tri puta će biti domaćin, ugostit će dvije ekipe koje se bore za vrh, GOŠK i Bosnu Visoko, te jednu iz donjeg dijela tabele Čapljinu, dok gostuje Travniku, Bosni Semi, Zvijezdi i Goraždu.

Budućnost će tri puta ugostiti, jednu ekipu sa začelja tabele (Bosna Semu), Zvijezdu i sa vrha tabele Travnika dok će gostovati kod dvije ekipe koje se bore za opstanak, Čapljine i Jedinstva, te kod dvije ekipe sa vrha tabele, Bosne Visoko, i GOŠK-a.

Velež do kraja ima tri domaće utakmice, Bosna Semu (22 boda), Jedinstvo i Zvijezdu, a od četiri gostujuće, jedna je kod već otpisanog Novog Travnika, a preostale tri su kod Čapljine, visočke Bosne i GOŠK-a.

Goražde je tri puta domaćin, a uz Novi Travnik, dolazi mu Orašje i Sloga dok gostuje kod tri ekipe koje u u zoni ispadanja (Velež, Čapljina, Bosna sema), te kod Orašja.

Čapljina je četiri puta domaćin, tri ekipe se bora za opstanak, te Sloga, dok će gostovati, Orašju, Bosna Semi i Novom Travniku.

Radnički iz Lukavca, je tri puta domaćin i to Zvijezdi, Novom Travniku i Bratstvu, dok će na noge GOŠK-u, Jedinstvu i Slogi Smin Han.

Ekipe koje se bore za prvo mjesto, raspored:

Bosna Visoko (42), domaćin, Radnički, Budućnost, Velež, Goražde, gost, Rudar, Orašje, Novi Travnik.

Travnik (40), domaćin, Bratstvo, Rudar, Orašje, gost, Sloga, Jedinstvo, Radnički, Budućnost.

GOŠK (39), domaćin, Jedinstvo, Radnički, Budućnost, Velež, gost, Bratstvo, Rudar, Orašje.

Rudar (39), domaćin, Bosna, Visoko, GOŠK, Jedinstvo, gost, Bosna Sema, Zvijezda, Travnik, Bratstvo.

Orašje (37), domaćin, Čapljina, Bosna,Visoko, GOŠK, gost, Goražde, Bosna Sema, Zvijezda, Travnik.

Ekipe koja se bora za opstanak, raspored:

Budućnost (31), domaćin Bosna Sema, Zvijezda, Travnik, gost, Čapljina, Bosna,Visoko, GOŠK, Jedinstvo.

Velež (31), domaćin, Goražde, Bosna Sema, Zvijezda, gost, Novi Travnik, Čapljina, Bosna, Visoko, GOŠK.

Goražde (30), domaćin, Orašje, Novi Travnik, Sloga, gost, Velež, Čapljina, Bosna Sema, Bosna, Visoko.

Čapljina (28), domaćin, Budućnost, Velež, Goražde, Sloga, gost, Orašje, Novi Travnik, Bosna Sema.

Radnički (27), domaćin, Zvijezda, Novi Travnik, Bratstvo, gost, GOŠK, Jedinstvo, Sloga.

(Ismet Nimanović/Sportske.ba)