Visoko po prvi put bio domaćin Međunarodnog košarkaškog turnira “Basket cup – Visoko 2017”

Visoko je, 26.04.2017. i 28.04.2017. godine, po prvi put bio domaćin Međunarodnog košarkaškog turnira “Basket cup – Visoko 2017”.U razgovoru za Vinet Visoko, obratio se Enes Hodžić, PR Košarkaškog kluba XXL basket Visoko: “Čast mi je da vas, u ime košarkaške škole XXL basket Visoko, danas ugostimo u dvorani Franjevačke klasične gimnazije Visoko gdje se po prvi put u našem gradu održava “Basket cup – Visoko 2017”.
Dakle, Međunarodni košarkaški turnir, na kojem smo imali čast da ugostimo naše prijatelje iz Holandije, naše kolege iz Franjevačke klasične gimnazije i Fojnice.
Sa nama danas nastupaju: košarkaški klubovi XXL basket Visoko, košarkaški klub Stars Fojnica, košarkaška sekcija Franjevačke klasične gimnazije Visoko, te košarkaški klub koji nam se pridružio iz Holandije. Turnir se igra u dvije selekcije, muška i ženska selekcija, a riječ je o ekipama kadetske konkurencije koje se takmiče za mjesto prvaka na ovom turniru. Nama je velika čast da smo uz podršku svih naših prijatelja sve ove godine opstali i uspjeli da dođemo do ovog međunarodnog turnira u našem gradu koji se održava povodom Dana škole Franjevačke klasične gimnazije i povodm 17. godišnjice rada XXL basket Visoko.”