Streljački klub Visoko ostvario zapažene rezultate na takmičenju u streljaštvu održanom u Sarajevu

“Naš streljački klub već šesti put organizuje ovo takmičenje povodom Dana Općine Centar. Danas je prisutno oko 50 učesnika koji dolaze iz klubova i gradova širom BiH, SK Sarajevo, kao domaćin, SK Željezničar također iz Sarajeva, SK Igman iz Hadžića, te takmičari iz streljačkih klubova SK Visoko i SK Zenica. Organizovano takmičenje je u tri sportske discipline: vazdušna puška za žene, vazdušna puška za muškarce, te vazdušni pištolj u kategorijama juniori i seniori”, objasnio je Fazlija.U kategoriji vazdušne puške za muškarce seniore najbolji su bili članovi SK Sarajevo: Nedžad Fazlija (prvo mjesto), Emir Memišević (drugo mjesto) i Amar Dizdarević (treće mjesto).

U kategoriji vazdušne puške za muškarce juniore prvo mjesto je pripalo Amaru Dizdareviću, drugo mjesto je osvojio Nikola Čorić, a treće Muhamed Kalajdžić, svi iz SK Sarajevo.

U gađanju vazdušnim pištoljem najbolje plasirani u kategoriji muškarci seniori je Ladislav Kremenjaš iz SK Sarajevo, drugo mjesto je osvojio Belmin Mešanović, a treće Nihad Džino, obojica iz SK Visoko. U ovoj disciplini u kategoriji muškarci juniori najbolje rezultate je pokazao Ajdin Talić iz SK Zenica, drugi je Dino Hujdur, a treći Din Duraković, koji dolaze iz SK Sarajevo.

U ženskoj kategoriji gađanja vazdušnom puškom sve pozicije su osvojile članice Streljačkog kluba Sarajevo. Među seniorkama su najbolje bile Sabrina Drinjaković (prvo mjesto), Hana Vranac (drugo mjesto) i Segmedina Bjelošević (treće mjesto).

U kategoriji juniorki ove sportske discipline prva je Hana Vranac, druga je Segmedina Bjelošević, a treća je Almedina Arnautović.

Na kraju takmičenja najbolje plasiranim učesnicima medalje je uručio dopredsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sulejman Haljevac.

Visoko.co.ba/Klix.ba