Adnan Džafić potpisao za osvajača Češkog kupa i prvoligaša Fastav Zlin

Ekskluzivno: Adnan Džafić potpisao za osvajača Češkog kupa i prvoligaša Fastav Zlin

(visoko.co.ba)

Nakon odlične sezone u ekipi MAS Taborsko gdje je i najbolji strijelac ekipe sa 11 postignutih golova od ukupnih 33 koliko je postigla njegova ekipa, nekadašnji kapiten NK Bosna i mladi reprezentativac BiH, Adnan Džafić, ponovo će obući žuti dres. Ovoga puta radi se o ekipi Zlína koja se nalazi u elitnom rangu takmičenja i aktuelni je osvajač Kup-a Češke republike.

Adnan Džafić je danas stavio potpis na trogodišnju vjernost ekipi Fastav Zlin čiji menadžer je Zdeněk Grygera nogometnoj javnosti poznat kao nekadašnji igrač Ajaxa i Juventusa.

Džafić je sa 19 godina započeo svoju karijeru u Češkoj, u ekipi Časlava, gdje se zadržao dvije i pol godine nakon čega su njegove dobre igre zapazili skauti MAS Taborskog gdje je igrao četiri i pol godine. Potpisom za Fastav Zlin prvi put će nastupati u elitnom takmičenju Češke lige i odmah će imati priliku da nastupa i u Europa ligi naredne sezone.

  • Velika mi je čast i zadovoljstvo da ću karijeru nastaviti u Prvoj Češkoj ligi i to u ekipi koja je odlično organizovana kao klub što potvrđuje i trenutno šesto mjesto na tabeli, kao i osvajanje Kup takmičenja. Za ovih skoro pet godina u MAS Taborskom mogu reći samo najbolje, sjajno iskustvo i divni ljudi. Naravno u nastavku im želim sve najbolje. Kada je u pitanju nastavak moje karijere, ukoliko bude sreće i ukoliko Mančester Junajted pobijedi Ajax u finalu Europa lige moj novi klub će imati automatski mjesto da se direktno plasira u grupnu fazu Europa lige, što bi zaista bilo ispunjenje sna. Na taj način bio bih prvi iz Naselja Luke koji nastupa u ovom takmičenju – uz smijeh je izjavio za Visoko.co.ba Adnan Džafić

Zlin je grad od oko 75.000 stanovnika udaljen 300 kilometara od trenutnog mjesta stanovanja ovog uspješnog visočkog sportiste. Odlične igre Džafića u posljednje vrijeme nisu prošle nezapaženo pa je tako imao i ponude iz Libereca i Brna, ali se on ipak iz razumljivih razloga odlučio za Zlin.

Sad nam kao Visočanima predstoji da navijamo za Mančester Junajted protiv Ajaxa u finalu Europa lige kako bi u narednom ciklusu takmičenja gledali i jednog Visočanina u grupnoj fazi ovog takmičenja.