NK Bosna: 5 igrača isključeno iz kluba – dobili ispisnice i slobodni su …

Saopštenje za javnost

Nakon analize dosadašnjih rezultata i učinka svih igrača, UO NK „Bosna“ Visoko je uoči utakmice sa ekipom Goražda, donijeo odluku da se iz kluba isključuje 5 igrača: Adin Čiva, Idriz Džafić, Vedad Džafić, Edvin Rastoder i Ibrahim Hrvat. Navedeni igrači su dobili ispisnice i slobodni su u potrazi za novim angažmanom.

Također, imajući u vidu da je u subotu na programu posljednje kolo u ovoj takmičarskoj sezoni, donesena je odluka da se, nakon utakmice sa Goraždem, napravi analiza kompletne polusezone, nakon čega će se razmotriti daljnji angažman postojećeg igračkog kadra.

Ovakva odluka je donesena zbog indolentnosti i ne zalaganja, većeg broja igrača, prema ciljevima kluba, i smatramo da je to najveći razlog zbog čega klub nije ostvario zacrtane ciljeve na sportskom planu.

Po završetku prvenstva, UO kluba će u saradnji sa stručnim štabom donijeti odluku o načinu popunjavanja ekipe sa igračkim kadrom, ali i daljnjim koracima po pitanju stvaranja ekipe, kao i radu na poboljšanju infrastrukture.

UO NK „Bosna“ Visoko