Remi Olimpica i Bosne na Bjelašnici

Fudbaleri Olimpika i Bosne iz Visokog remizirali su danas u pripremnom susretu odigranom na Bjelašnici. Konačan rezultat glasio je 1:1.

Prvi dio nije donio pogotke, iako su obje ekipe imale svoje prilike koje nisu iskoristili, pa se na pauzu otišlo bez golova.

U prvom dijelu za Olimpik su nastupili: Hodžić, Rastoder, Čvoro, Čizmić, Osmanković, Buljubašić, Pršeš, Muharemović, Alešević, Kovač i Oglečevac.

A za Bosnu: Bekan, Hrelja, Rizvanović, Papaz, Ćubara, Cana (c), Hajdarović, Dizdarević, Hodžić, Šarić i Mujić.

Drugi dio trener Olimpika Mirza Varešanović poslao je novu ekipu na teren. Nastupili su : Bandović, Lalović, Jusić, Zeljković, Rikalo, Zeba, Jusufbašić, Jusufi, Osmanović i Mahović.

Dok je Ivo Ištuk u drugom dijelu dao priliku igračima: Abadžija, Klačar, Goralija, Frljak, Suša, Čulov, Pandžić, Sejdić, Čabaravdić (C), Agić i Šero.

Do gola su prvi došli gosti preko Mujića koji je za vodatvo pogodio na centaršut Adnana Hodžića, dok je izjednačujući pogodak djelo Osmanovića. Olimpik je imao inicijativu u drugom dijelu, dok je Bosna bila opasnija iz kontra napada ali do pobjedonosnog pogotka nisu uspjeli doći.

Nekoliko igrača je bilo pošteđeno nastupa, a Vukovi pripreme nastavljaju na olimpijskoj planini, dok se. Bosna vraća u svoju bazu gdje već u subotu dočekuje Velež.

 

nkbosna.ba