NK Bosna i NK Klis u finalu turnira u Buturović-Polju

Bosna iz Visokog u pripremnom susretu savladala Igman iz Konjica, težak poraz novog prvoligaša protiv ekipe iz 2. lige FBiH

Većina timova u Bosni i Hercegovini, bez obzira na rang takmičenja, privodi kraju prpreme za narednu takmičarsku sezonu, a u sklopu tog završnog dijela priprema na rasporedu su kontrolni mečevi koji ujedno znače i rezime svega, u ljetnoj prvenstvenoj pauzi, do sada urađenog.

Tako ovih dana, na turniru u Buturović-Polju učestvuju četiri tima, i to tri prvoligaša, odnosno, Bosna iz Visokog, Iskra iz Bugojna i Igman iz Konjica, te organizator turnira FK Klis, inače član 2. lige FBiH – grupa Jug.

Jučer su na ovom turniru svoj meč odigrali prvoligaši NK Bosna iz Visokog i FK Igman iz Konjica, a Visočaci su slavili rezultatom 1:0, pogotkom Nihada Mujića.

U drugom susretu snage su odmjerili domaćin i organizator turnira FK Klis i bugojanska Iskra, a drugoligaš Klis savladao je prvoligaša Iskru rezultatom 3:0.

Tako će u finalu ovog turnira, danas u 16 sati snage odmjeriti Bosna iz Visokog i FK Klis, a da li će favorizovani prvoligaš Bosna podići pobjednički pehar, ili će Klis napraviti još jedno iznenađenje, ostaje da se vidi.

nkbosna.ba