„Visočko ljeto 2017“: Ekipa Olimpica osvojila je nogometni turnir

Ekipa Olimpica osvojila je nogometni turnir koji je odigran na gradskom stadionu „Luke“, u okviru kulturno – sportskog dijela manifestacije „Visočko ljeto 2017“.

Prvoligaš s Otoke je u finalnom susretu, nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, savladao domaćina turnira, NK Bosnu, rezultatom 4:1, nakon regularnih 90 minuta igre bilo je 1:1.

„Žuto – ljubičasti“ su nešto konkretniju igru pretvorili u vodstvo, a strijelac je bio Nihad Šero, dok je gol za ekipu Olimpika postigao Fadil Čizmić.

Treće mjesto na turniru zauzeo je sarajevski Željezničar, koji je prije finalnog susreta „razmontirao“ ekipu Mladosti iz Doboja kod Kaknja, rezultatom 5:0.

Upriličena je i ceremonija dodjele nagrada za najuspješnije aktere na turniru.

Općinska načelnica mr.sci. Amra Babić uručila je nagradu pobjedničkoj ekipi Olimpika, a kada su najbolji pojedinci u pitanju, za najboljeg golmana proglašen je Dejan Bandović iz ekipe Olimpika, najbolji strijelac je iz ekipe Željezničara, Semir Dačić, dok je za najboljeg igrača na turniru proglašen Nihad Mujić iz NK Bosna Visoko.

Uz nadu da će ovaj turnir prerasti u tradiciju, treba pohvaliti veoma dobru organizaciju od strane NK Bosna i Općine Visoko, utakmice su ekipama poslužile kao prilika za uigravanje pred ovosezonske prvenstvene izazove.

Press Općine Visoko