RK Bosna Centrotrans počela pripreme: Nećemo govoriti o tituli!

Foto galerija na FB – MagazinplusRukometaši Bosne Centrotrans iz Visokog, pod palicom novog trenera Dragana Zovke, počeli su pripreme za novu sezonu. TIm povodom večeras je u prostorijama dvorane “Mladost” obavljena prozivka igrača, na kojoj su se pojavila i pojačanja Adnan Harmandić, Ivan Divković, Elis Memić, Mahir Burić, Eldin Travančić, Adnan Balta i Enes Skoplja, te većina igrača iz prošle sezone.

Predsjednik Upravnog odbora Adnan Delić nakon pozdrava rezimirao je dosadašnji učinak novog rukovodstva kluba.
“Na sastanku sa igračima poslije Skupštine 16. juna situacija je bila pesimistična. Ono što sam vam tada rekao vidite da se sada ostvaruje. Sve što smo tada pričali, hvala Bogu, završava dobru i nakon mjesec i pol imamo potpunu drugačiju sliku. Imamo kvalitetne igrače, kvalitetnu upravu, kvalitetnog trenera i stvorili smo sve uslove za početak jedne dugoročne kvalitetne priče. Zahvalio bih se prije svega sponzorima, koji su bili pesimistični, ali su prepoznali projekat i koji su reagovali i onima koji će reagovati. Siguran sam da uz sadašnje stanje sponzorstva da smo na pravom putu i da ćemo biti klub vrijedan spomena”, istakao je Delić i nastavio:
“Mogu reći da smo uradili ogroman posao u prethodnom periodu. Dali smo sve od sebe, pa i ja lično sam dao 200 posto. Zamolio bih igrače da prepoznaju priliku koju imaju u ovom trenutku i prepoznaju svoju šansu, da ostave srce na terenu na svakom treningu i u svakoj utakmici. Mi u Upravnom odboru RK Bosna Centrotrans možemo prihvatiti poraz, ali ne možemo prihvatiti da se ne ostavi srce na terenu i da se ne igra za grb koji se nosi na prsima. Takve stvari nećemo tolerisat, jer u ovoj priči moramo biti zajednički.”
Prvi čovjek “zelenih” potom se osvrnuo na ambicije kluba u narednoj sezoni.
“Rezultat u prvoj sezoni nije toliko bitan. Mislim da nije važno hoćemo li biti prvi, drugi ili treći, četvrti ne smijemo svakako, ali dajte svoj maksimum da ova priča zaista zaživi. Imamo ove godišnje karte i igrajte za ove ljude koji su kupili ove karte dosad i koji će vratiti staru atmosferu, koju smo imali u Visokom. Ja sam siguran da ćemo kroz godinu, dvije ili tri vratiti pehare u Visoko”, završio je Delić.
Trener Dragan Zovko kazao je u šali da predsjednik ima dobar smisao za humor, te da je rano govoriti o ambicijama.
“Lijepo je vidjeti da su svi igrači živi i zdravi, te da interes za rukomet u ovom gradu za rukomet raste prema onom nivou na kojem je nekad bio. Polazim od činjenice da je bolje ubijediti, nego narediti i time ću se voditi u narednom periodu. Predsjednik ima dosta smisla za humor i postavio je neke ciljeve (kroz smijeh). Jedna kineska poslovica kaže:”Ako ne znaš gdje ideš, moraš znati odakle dolaziš”, prema tome mi danas znamo gdje bismo željeli da idemo, a gdje ćemo stići ne znamo, ali ne smijemo zaboraviti odakle dolazimo.
I ništa nije stvoreno za dan, pa treba dosta perioda da neke stvari dođu na svoje mjesto, što ne znači da mi nećemo dati sve od sebe da budemo što bolji. Važim za strogog trenera, a ne smatram se takvim nego zahtjevnim. Vidjet će igrači u narednom periodu da sam profesionalac i moja je dužnost, zajedno sa suradnicima, da vučemo prema gore i da zaštitim rad. Oni koji se trude i treniraju – oni igraju, a oni koji ne treniraju i ne trude – ne mogu igrat. Gdje ste vidjeli da jedna ekipa uđe u Premijer ligu i odmah se bori za titulu? To nećemo biti ni mi, ne u ovom trenutku. Ja sam čovjek koji će uvijek da se bori za više ciljeve, ali moramo vidjeti stvarnu sliku lige i ove ekipe” istakao je Zovko, a onda nastavio:
– Lijepo je što se stvorila euforija, ali bit će vremena da sumiramo rezultate. Želio bih da se malo spusti pritisak iako znam da kroz ovu revoluciju u Visokom svi očekuju mnogo od nas.
Prozivci su prisustvovali članovi UO, Skupštine, kao i najvjerniji navijači kluba, koji jedva čekaju da počne sezona u Premijer ligi.
Nakon prozivke ekipa sutra počinje sa treninzima. U svom gradu će trenirati do nedjelje, nakon čega seli na Jahorinu. Ekipa će na Jahorini boraviti sedam dana, a nakon toga slijedi povratak u Visoko, te odigravanje prijateljskih mečeva, ukupno četiri.
 
 
Služba za odnose sa javnošću RK Bosna Centrotrans