Solin i Split pobjednici prvog Summer cupa – Visoko 2017

U povodu Dana Općine Visoko, u ovom gradu prethodna tri dana održan je prvi Međunarodni rukometni turnir Summer cup – Visoko 2017. Turnir je igran u dvije generacije i to 2002. i 2004. godište u muškoj konkurenciji, a trofeje su odnijele ekipe iz Hrvatske RK Solin i RK Split. 

Ekipa Solina je bila prva u kategoriji 2004. godište, dok je drugo mjesto pripalo ekipi Gračanice. Solin je u finalnoj utakmici slavio s 13:11.

Trećeplasirani je banjalučki Borac, a četvrtoplasirana je bila ekipa Splita. Borac je slavio sa 9:4.

 

Najbolji golman turnira je golman Ognjen Ostić (Borac), a najbolji igrač Luka Radovanović (Solin), dok je najbolji strijelac Denis Mehmedović iz Gračanice.

U idealnoj postavi su: Salim Purić (Gračanica), Jure Gilić (Solin), Luka Vojvodić (Borac), Edvin Dželilovi (Gračanica), Marko Punda (Solin).

 

U kategoriji 2004. godišta titulu je osvojila ekipa Splita, koja je u finalu savladala visočku Bosnu rezultatom 30:24, dok je treće mjesto pripalo ekipi Metaloplastike iz Šapca, koja je slavila sa 19:11 protiv RK Briješće.

 

Najboljim igračem proglašen je Harun Sirčo (Bosna), dok je najbolji strijelac Adnan Jamaković (Bosna) s 26 golova.

U idealnoj postavi su Filip Pavković (golman – Metaloplastika), Tino Drobnjak (lijevo krilo – Split), Harun Sirčo (lijevi bek – Bosna (V)), Ivan Radojčić (srednji bek- Metaloplastika), Berin Keso (desni bek – RK Bosna (V)), Kerim Semić (desno krilo – Bosna (V)), Matej Polić (pivot – Split).

 

U ženskoj konkurenciji igrale su tri ekipe, a trijumf u kategoriji 2002. godište odnijela je Bosna Visoko, koja je savladala Podgoricu sa 10:9, dok je u kategoriji 2000. godište slavio tim iz Crne Gore, koji je Visočanke savladoa sa 21:11.

 
Agencija Vikus Visoko