Čelnici Fudbalskog saveza Berlina u posjeti Visokom

Općinska načelnica mr.sci. Amra Babić i predsjedavajući Općinskog vijeća prof. Bajro Fejzić danas su upriličili prijem za visoku sportsku delegaciju iz Njemačke, koju čine Frank Šreder (Schreder) i Zigfrid Cain (Siegfried Zein) – čelnici Fudbalskog saveza Berlina, te Norbert Šulc (Schultz), Ali Čengiz (Cengiz) i Mario Vencel (Wenzel) – rukovodioci kluba Lihtenrade iz Berlina.

Prijemu je prisustvovao i gosp. Mujo Obhodžaš, naš zemljak, humanista i sportski radnik, koji 25 godina živi i radi u njemačkom glavnom gradu.

Oni su u našu zemlju i naš grad stigli na poziv gosp. Šaćira Čelebića – predsjednika Skupštine NK Bosna Visoko, kako bi posjetili općinu Visoko, upoznali Općinsku načelnicu i susreli se sa mnoštvom sportskih prijatelja sa kojima se godinama druže u Berlinu.

Slika 1

Podsjetimo, omladinske kategorije NK Bosna Visoko već 17 godina učestvuju na prestižnom turniru u Berlinu kojem je domaćin klub Lihtenrade, gdje bilježe sjajne rezultate i dostojno predstavljaju našu općinu i našu domovinu, a prijateljska saradnja ovih klubova inicirana je od strane gosp. Obhodžaša i gosp. Čelebića.

Načelnica Babić i predsjedavajući OV – a Fejzić su tokom razgovora sa gostima iz Njemačke istakli spremnost da se u bliskoj budućnosti intenzivira sportska saradnja između Bosne i Lihtenradea, ali i saradnja na nivou gradova Berlina i Visokog, što bi trebalo rezultirati jakim turnirom za omladinske kategorije, kojem bi naš grad bio domaćin i koji bi okupio eminentne ekipe iz Bosne i Hercegovine i regiona.

Sagovornici su se složili da su za jedan ovakav projekat ispunjeni svi preduslovi, od stručnog ljudskog kadra preko odgovarajuće infrastrukture, a razmijenjeni su i prigodni pokloni.

Slika 2

Gosti nisu krili svoje impresije kada je u pitanju općina Visoko i općenito država Bosna i Hercegovina, te su izrazili svoje zadovoljstvo na prilici da upoznaju načelnicu Babić, a o njenim projektima i vizijama pričali su u superlativima.

Prilikom posjete stadionu Luke gosti su uručili poklone NK Bosna, a boravak u Visokom su iskoristili i kako bi posjetili Franjevački samostan „Sv. Bonaventure“, kao i Bosansku dolinu piramida.

Slika 3

Visoka sportska delegacija iz Njemačke sutra će prisustvovati spektaklu na stadionu Grbavica, utakmici između BiH i Belgije, te pružiti podršku našim „Zmajevima“ u borbi za presudna tri boda kada je u pitanju plasman u baraž za Svjetsko prvenstvo.

 

Press Općine Visoko