Grčo: Cijenimo Slogu, ali želimo dobar rezultat

RK Bosna Centrotrans kod RK Sloga Doboj – golman Mirnes Grčo

 

Rukometaši visočke Bosne Centrotrans nakon tri odigrana kola imaju jednu pobjedu i jedan remi, dok su u 2. kolu bili slobodni. U okviru 3. kola Visočani su savladali Konjuh sa 28:24, a svoj debi za “zelene” upisao je golman Mirnes Grčo, koji je jedno od pojačanja, koja su stigla u Visoko za vrijeme ljetne pauze.

Zbog papirologije nije debitovao u prvom meču sezone protiv Izviđača u Ljubuškom, ali je zato imao jako dobar nastup protiv Konjuha.
“Drago mi je da sam došao u Bosnu, jer sam stigao u zdravu i pravu rukometnu sredinu. Osjećam se kao da sam ovdje godinama i drago mi je da nisam pogriješio. Nadam se i vjerujem da ću opravdati povjerenje kluba, koje sam dobio. Što se tiče naših mečeva, svi su vidjeli šta se dogodilo u Ljubuškom i taj naš pad u posljednjih 15 minuta je neshvatljiv, ali ne osvrćemo se više na to”, govori Grčo i nastavlja:
“Protiv Konjuha je bilo nemoguće da ne pobijedimo s obzirom na atmosferu, kakvu su priredili naši navijači. Odigrali smo jako dobar meč. Naravno ima nedostataka u igri, ali sve se to da ispraviti i najbitniji su bodovi.”
U 4. kolu Bosna Centrotrans gostuje Slogi u Doboju.
“Sloga je uvijek nezgodan rival na domaćem terenu, pa ni nama neće biti lako. Dobro smo se spremali i radili, pa se nadam da ćemo trud i rad naplatiti dobrom igrom, ali i rezultatom. Nećemo prijetiti da idemo po pobjedu ili da smo bolji, ali nećemo ni ići sa bijelom zastavom. Ako budemo pravi od početka meča, vjerujem u dobar rezultat”, zaključio je Grčo.
Meč Sloga – Bosna Centrotrans igra se sutra (subota) od 19 sati u Doboju.
 
Služba za odnose sa javnošću RK Bosna Centrotrans, Visoko.