NS FBiH: Disciplinska prijava protiv NK Bosna, igrača i članove uprave

Održana sjednica Komisije za tamičenje NS FBiH

Postupak NK Bosna nesportski čin koji šteti ugledu nogometa

U prostorijama NS Federacije BiH održana je sjednica Komisije za takmičenje NS FBIH.

1. Komisija za takmičenje NS FBiH izvršila je analizu utakmica IX, X i XI kola Prve lige FBiH.

 

– Komisija je konstatirala kako su sve utakmice odigrane, kako nije bilo ulaganja žalbi na regularnost istih te se sve utakmice registriraju postignutim rezultatima.

 

– Komisija je evidentirala sve propuste u organizaciji utakmica, te iste proslijedlila Disciplinskoj komisiji NS FBiH.

 

2. Komisija za takmičenje NS FBiH vršila je detaljnu analizu utakmice 11. kola Prve lige FBiH: NK Zvijezda – NK Bosna.

 

Uvidom u cjelokupan spis predmeta Komisija za takmičenje NS FBiH donijela je sljedeći zaključak:

 

Postupak igrača NK Bosna Visoko,  kada su u 89. minuti sjeli na teren ne želeći da aktivno učestvuju u igri okarakterisan je kao kao izuzetno nesportski čin kojim su igrači NK Bosna Visoko prekršili načela fair-playa i time naštetili ugledu nogometnog sporta.

 

S tim u vezi Komisija za takmičenje NS FBiH podnosi disciplinsku prijavu protiv:

 

– Hošić Dženana, pomoćnog trenera NK Bosna zbog udaljenja iz tehničkog prostora, psovanja i vrijeđanja službenih lica, te vrijeđanja institucije NS FBiH.

 

– Hošić Dženana, pomoćnog trenera NK Bosna zbog pozivanja i podstrekavanja svojih igrača da sjedenjem na terenu prkose odlukama službenim licima utakmice i ne učestvuju aktivno u igri.

 

– Hodžić Adnana, igrača NK Bosna zbog pozivanja i pokušaja nagovaranja svojih saigrača da napuste teren za igru te ne nastave utakmicu i podstrekavanja svojih saigrača  da sjedenjem na terenu prkose odlukama službenih lica utakmice i ne učestvuju aktivno u igri.

 

– Sadiković Enisa, igrača NK Bosna zbog pozivanja i pokušaja nagovaranja svojih saigrača da napuste teren za igru te ne nastave utakmicu.

 

– Kadrić Nermina, predsjednika NK Bosna zbog neprimjerenog davanja izjava u medijima i kršenja Kodeksa ponašanja.

 

– Laletović Mirze, sportskog direktora NK Bosna zbog neprimjerenog davanja izjava u medijima i kršenja Kodeksa ponašanja.

 

– NK Bosna zbog nesportskog ponašanja svojih igrača i pojedinaca te prkošenja odlukama službenih lica utakmice i neučestvovanja u aktivnoj igri i povrede društveno sportskog vladanja i nanošenja štete ugledu nogometnog sporta.

 

3. Komisija za takmičenje NS FBiH izvršila je analizu takmičenja Prve i Druge ženske lige FBiH. Komisija za takmičenje poduzet će sve potrebne mjere za uspješnu organizaciju takmičenja i poštivanja svih odluka i propisa.

 

4. Komisija za takmičenje NS FBiH sačinila je prijedlog Propozicija i kalendara takmičenja Prve futsal lige FBIH za takmičarsku sezonu 2017/2018.

 

Početak takmičenja Prve futsal lige FBiH planiran je za 04/05.11.2017. godine.

 

Žrijeb takmičarskih brojeva održat će se u četvrtak 26.10.2017. godine u Sarajevu.

 

5. Komisija za takmičenje NS FBiH izvršila je registraciju prekinute utakmice juniorskog Kupa FBIH: FK “Budućnost” – HNK “Orašje”. Navedena utakmica se registrira službenim rezultatom 3:0 (p.f.) u korist FK Budućnost Banovići.

 

6. Komisija razmatrala saopštenje NK “Svatovac” te donijela zaključak da takmičarski organi Druge lige FBiH grupa “Sjever” žurno poduzmu sve potrebne mjere i radnje na utvrđivanju činjeničnog stanja vezano za saopštenje NK “Svatovac”, te da informišu NS FBiH o poduzetim mjerama i radnjam.

 

Također, potrebno je da NK “Svatovac” dostavi konkretne dokaze u vezi sa iznešenjim tvrdanjama u zvaničnom saopštenju kluba uz upozorenje da klub može snositi disciplinske sankcije zbog iznošenja neistina, vrijeđanja i klevetanja u slučaju nedostavljanja konkretnih dokaza o navodnim počinjenim disciplinskim prekršajima i protivpravnim radnjama.

nsfbih.ba