Nermin Buco Kadrić: Zadovoljni smo učinkom ekipe, nova imena na stadionu Luke

Povodom odlaska dva kvalitetna igrača iz redova našeg prvoligaša, kontaktirali smo predsjednika Nermina Kadrića u namjeri da saznamo šta se to dešava u ekipi koja je najavljivala borbu za Premijer ligu i ove sezone.

“U toku ove sedmice održali smo sastanak uprave sa stručnim štabom i igračima gdje smo analizirali dosadašnji učinak kako ekipno tako i individualno.

Sastanak je protekao u radnoj ali relaksirajućoj atmosferi, uprava kluba nije krila zadovoljstvo u toku sastanka i opšta ocjena je da smo ispunili 90% zacrtanih ciljeva u toku polusezone. Naravno bilo je i određenih kritika zbog bodova koje smo prosuli na domaćem terenu.

Kada su u pitanju odlasci, Adnan Hrelja je prihvatio finansijski bolju ponudu ekipe iz Siminog Hana, iako to nije pretjerano velika razlika mi mu nismo pravili problem i pored činjenice da  je imao važeči ugovor s Bosnom.

Mi smo džentlmenski i fer klub, prilikom potpisivanja ugovora svakom igraču damo mogučnost da bez problema ode ukoliko nije zadovoljan bilo čime, zbog toga smo tu gdje jesmo i svakodnevno nam se nudi veliki broj igrača jer smo korektni.

Najbolji igrač Bosne u prošloj sezoni po izboru navijača, Predrag Papaz, ove polusezone je dobio veoma malu minutažu kod šefa Ive Ištuka, vjerovatno iz razloga što se ne uklapa u njegov stil i zamisao igre. Peđa ima neke ponude klubova iz Premijer lige i odlučio je da ide, igraču koji nas je svojim odnosom i doprinosom sve zadužio mi kao uprava možemo samo zaželiti sreću i iskazati zahvalnost na dosadašnjem angažmanu.

Kako sada stvari stoje, ovo će biti jedina dva odlaska iz Bosne u toku prvenstvene pauze, jer zamisao stručnog štaba je da zadrži ekipu na okupu uz par ciljanih pojačanja.

Kada su u pitanju pojačanja, Bosna će sasvim sigurno dovesti par zvučnih imena u skladu sa rejtingom i ambicijama kluba.

Već u toku današnjeg dana član uprave Adis Dado Hajlovac i moja malenkost, održali smo nekoliko uspješnih sastanaka sa potencijalnim pojačanjima i visočka javnost sigurno neće biti razočarana u nastavku prvenstva.

Kada su u pitanju aktivnosti na izgradnji tribine i sistema automatskog zalivanja glavnog terena, iste će biti nastavljene čim vremenske prilike dozvole.”

NKB Press