Zovko: Ciljevi Bosne Centrotrans i Vogošće ove sezone nisu isti

Rukometaši Bosne Centrotrans iz Visokog u 11. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine, nakon poraza u Mostaru u od Zrinjskog (36:26), sutra na svom terenu u ‘KSC Mladost’ dočekuju novog lidera na tabeli ekipu Vogošće Poljine Hills.

Trener Visočana Dragan Zovko istakao je da ciljevi Bosne i Vogošće ove sezone nisu isti.

– Treniramo uobičajenim tempom kao i prije svake druge utakmice. Vogošća je kvalitetna i stabilna ekipa, mi smo se ove godine vratili u Premijer ligu i stičemo iskustvo. Učinit ćemo sve da slavimo i nadam se da će publika uživati u istinskom derbiju – rekao je Zovko.

Dodao je kako ekipa diže formu tokom prvenstva i u svakom narednom kolu nastoji da pruža sve bolje partije.

– Taktički i tehnički ćemo se dobro pripremiti, mislim da smo fizički veoma dobro pripremljeni i da igramo agresivnu odbranu tokom cijelog susreta, zbog koje smo postali hit u ovoj sezoni – poručio je Zovko.

Kapiten Bosne Centrotrans Adnan Harmandić istakao je da je Vogošća favorit, ali je pozvao publiku da još jednom napuni dvoranu ‘Mladost’ i podrži ekipu do pobjede.

– Tabela pokazuje da je Vogošća favorit, ali mi se nikad ne predajemo. U dosadašnjem dijelu sezone publika je bila vrlo važan faktor za nas. Očekuje nas dobar meč i nadam se da će naši navijači kao i dosad biti uz nas, da će napuniti dvoranu, a mi ćemo dati sve od sebe – kazao je Harmandić, saopćeno je iz kluba.

Utakmica između Bosne Centrotrans i Vogošće igra se od 19.00 sati.

sport1.ba