Elvedina Muzaferija danas još ubjedljivija na FIS trci ”Trofej Ravna planina”

ELVEDINA MUZAFERIJA DANAS JOŠ UBJEDLJIVIJA NA ”RAVNOJ PLANINI”; ŠLJIVIĆ TREĆEPLASIRANI

Bosanskohercegovačka skijašica, Elvedina Muzaferija, danas je bila još ubjedljivija na FIS trci ”Trofej Ravna planina” na Palama.

Ona je jučerašnju pobjedu ponovila i danas, ovaj put sa vremenom 1:26.20, što je 4.16 sekundi ispred Sofije Rali iz Grčke, te 4.38 ispred još jedne Grkinje, Marije Samarinou.

U top 10 su još završile Petra Dragičević (Hrvatska), Zuzana Jakubcova (Slovačka), Eva Zimšek (Slovenija), Katarin Dorultan (Mađarska), Jelena Vujičić (Crna Gora), Eleni Maria Tsiovolou (Grčka), te Megan Klark (Velika Britanija).

Nina Petrović je bila 11, a Maja Tadić nije uspjela da završi trku.

Kod muškaraca Ianis Antoniou je bio pobjednik trke, sa 21 stotinkom ispred jučerašnjeg pobjednika Mihala Stasovskog, dok je danas treći bio domaći takmičar Marko Šljivić.

Ianis Proios iz Grčke je bio četvrti, a na peto mjesto se smjestio još jedan bosanskohercegovački skijaš Igor Laikert. Šesti je bio Antonio Ristevski iz Makedonije, a top 10 zatvaraju Andrej Drukarov i Rokas Zaveckas iz Litvanije, odnosno Dario Komšić iz Hrvatske i Rastko Blagojević iz Srbije.

Strahinja Stanišić je bio 11, a od bosanskohercegovačkih skijaša plasman su ostvarili i Strahinja Đokanović (21), Dino Terzić (26), Harun Kunovac (27) i Tarik Pilav (36). Emir Lokmić i Eman Emrić nisu završili drugu vožnju, Matej Marinčić nije završio prvu vožnju, a Denis Bičakčić nije startovao.

http://sportdc.net