Mahir Burić, rukometaš visočke Bosne: Ne potcjenjujemo Slaviju

Rukometaši visočke Bosne nakon 10 odigranih mečeva u Premijer ligi BiH imaju četiri pobjede i jedan remi (13 bodova), a sve to na domaćem terenu, pa trenutno zauzimaju 8. mjesto u elitnom rangu bh. rukometa. Iza Visočana je meč sa Vogošćom na domaćem parketu, koji je završen remijem (26:26), a pivot Bosne Mahir Burić kaže da se ekipa istrošila u toj utakmici. 

“Jako težak meč je iza nas, mnogo smo se istrošili. Žao nam je što nismo osvojili sva tri boda, a imali smo dobru priliku. No, nemamo mnogo vremena da se osvrćemo na to. Taj meč je zaboravljen, iz razloga što se okrećemo narednom. Stručni štab je iskoristio ovu sedmicu da nas rekuperira i spremi za ono što nas očekuje za naredni vikend”, kaže Burić.
Saigrači i on u okviru 12. kola gostovat će ekipi Slavije u Istočnom Sarajevu, a Burić ističe da nema potcjenjivanja protivnika, koji se nalazi zoni ispadanja.
“Normalno je da nam je cilj osvajanje gostujućih bodova, ali ako neko misli da će biti lako, grdno se vara. Iako su neki Slaviju možda i otpisali, mi ne smatramo tako, već se za taj meč spremamo kao da je protiv Borca, Izviđača ili bilo koje ekipe iz vrha. Znamo odakle nam prijeti najveća opasnost i dat ćemo sve od sebe da osvojimo bodove. S obzirom na to da je Istočno Sarajevo relativno blizu Visokog, vjerujem da će biti i naših navijača, a ja ih ovom prilikom pozivam da nas podrže u što većem broju”, rekao je Burić.
Utakmica Slavija – Bosna Centrotrans igra se sutra (subota) u 18 sati u Istočnom Sarajevu.

Služba za odnose sa javnošću RK Bosna Centrotrans Visoko