U komšijskom derbiju Bosna bolja od Kaknja

Pobjeda rukometaša visočke Bosne ni u jednom trenutku nije došla u pitanju u utakmici protiv komšija iz Kaknja.

U posljednjem kolu prvog dijela Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometaše, RK Bosna Centrotrans Visoko bez većih problema savladao je RK Kakanj rezultatom 36:26 (poluvrijeme 16:11).

U utakmici u kojoj nije nastupio kapiten Adnan Harmandić, naši rukometaši su nametnuli svoj ritam igre od prve minute te uz podršku fantastičnog Mirnesa Grče na golu, koji je do kraja utakmice skupio čak 25 odbrana, brzo došli do osjetnije prednosti u prvom poluvremenu.

Ipak, uslijed pada koncentracije i nakon par promašenih kontra napada, gosti iz Kaknja uspijevaju da smanje prednost Bosne na 12:9, da bi nakon timeouta naši momci ponovo zaigrali angažiranije pa se na odmor otišlo uz rezultat 16:11.

U drugom poluvremenu, nastavila se dominacija visočkih rukometaša, a da su naši momci u pojedinim trenucima bili precizniji, konačna prednost od 10 golova bi bila i izraženija, no visočka publika je svojim dolaskom i podrškom još jednom znala nagraditi zalaganje i dobru igru te je i u ovoj utakmici bila osmi igrač za naš klub.

Nakon odigranih 12 utakmica, RK Bosna Centrotrans nalazi se na 7. mjestu prvenstvene tabele sa 16 osvojenih bodova, odnosno sa 5 pobjeda i 1 remijem, bez poraza u Visokom, ali i bez bodova sa gostujućih terena.

Pred nama je dvomjesečna pauza u Premijer ligi koja će se iskoristiti za analizu postignutog u proteklom periodu i pripreme ekipe za nastavak, a nakon toga naš klub igra veliki derbi sa ekipom RK Izviđač u Visokom, 24. februara 2018. godine.

Upravni odbor RK Bosna Centrotrans Visoko još jednom se zahvaljuje svim navijačima i sponzorima kluba na velikoj podršci koju su iskazali tokom ove sezone.

Idemo dalje!

rkbosna