Elvedina Muzaferija pobjednica slaloma na “2nd FIS CUP Majnex 2018”

Prvi dan “2nd FIS CUP Majnex 2018” na Ravnoj planini u organizaciji Ski centra “Ravna planina” i Smučarskog kluba “Pale” je završen uspješno.

Na startu je registrovano 50 učesnika iz 12 zemalja za disciplinu slalom, koja je bila na programu oba dana ovog takmičenja, u ženskoj i muškoj kategoriji.

Dame su imale prednost pa je “2nd FIS CUP Majnex 2018” otvoren trkom u ženskoj kategoriji u 09:00 časova. Nakon kraće pauze u 12:30h nastavljene su trke u muškoj kategoriji.

Medalje i priznanja pobjednicima prvog dana “2nd FIS CUP Majnex 2018” su uručili načelnik Opštine Pale Boško Jugović i predsjednik SO Pale Predrag Vučićević.

Trke su vožene na idealnoj stazi pokrivenoj sa oko 40cm utabanog snijega, a sunčan dan je dodatno doprinio ljepšem ugođaju kako takmičarima, tako i ostalim posjetiocima.

Najbolji u svojim kategorijama prvog dana bili su Tadić Maja – BiH i Šljivić Marko – BiH

Kompletne rezultate prvog dana možete preuzeti ovdje: REZULTATI L REZULTATI M

Drugi dan takmičenja “2nd FIS CUP Majnex 2018” na Ravnoj planini je završen proglašenjem pobjednika ovog takmičenja i proglašenjem pobjednika za Državno juniorsko prvenstvo Bosne i Hercegovine.

Kao i prvog dana takmičenja i danas se takmičilo 50 takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji seniora u disciplini slalom. Na idealnim stazama Ravne planine i prosječnom temperaturom od oko 0°C snage su odmjerili takmičari 13 zemalja učesnica.

Medalje i priznanja današnjim pobjednicima uručio je načelnik Odjeljenja za opštu upravu u Gradu Istočno Sarajevo Mladen Koprivica i potpredsjednik SO Pale Siniša Lasica.

Najbolji u svojim kategorijama prvog dana bili su Muzaferija Elvedina – BiH i Lokmić Emir – BiH, dok su u okviru državnog juniorskog prvenstva pobjede ostvarili Tadić Maja i Terzić Dino.

Kompletne rezultate drugog dana možete preuzeti ovdje: REZULTATI L REZULTATI M

www.ski.ba