Možete li danas prepoznati visočkog Stefana Kretzschmara

Možete li danas prepoznati visočkog Stefana Kretzschmara: Najlakše je kada završiš karijeru da otvoriš kafić, raja te zna i to onda funkcioniše

 

Za Source.ba portal je govorio proslavljeni visočki rukometaš, dugogodišnji član Bosne Visoko i nekadašnji reprezentativac BiH, Mahir Džudžo.

Sa Mahirom smo razgovarali o njegovoj karijeri, životu nakon rukometne karijere, te rukometu u Visokom, gradu za koji se uvijek govorilo da ima jednu od najjačih rukometnih škola na prostoru BiH.

Bilo je govora o stanju u rukometu, ali i reprezentaciji Bosne i Hercegovine koja se plasirala u baraž za SP, ali zbog administrativne pogreške se čeka konačna odluka EHF-a ko će biti putnik u baraž, BiH ili Švicarska.

Pitali smo Mahira koliko lobi igra ulogu među garniturom sadašnjih čelnih ljudi EHF-a, te da li je to uvijek bilo, čak i u vrijeme kada je on bio aktivni rukometaš.

Mahir Džudžo je rođen 1973. godine. Gotovo cijelu svoju igračku karijeru je proveo u redovima RK Bosna Visoko, a jedno vrijeme je nastupao i za RK Željezničar. Igrao je dugo godina i za rukometnu selekciju BiH. Mahir Džudžo se danas nalazi u rukovodstvu RK Bosna iz Visokog.

Izvor: Source.ba
Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Almir Biber
Montaža: Almir Biber