Belmin Vila kao u najboljim danima!!!

Nekadašnji nogometaš Željezničara, Hajduka, Banske Bistrice i drugih klubova, visočanin Belmin Vila izborio je penal i postigao gol za Bosnu u jučerašnjem porazu od sarajevskog Olimpika ( Olimpik 2:1 Bosna ) u drugoj pripremnoj utakmici pred nastavak takmičenja u Prvoj ligi FBIH.

Pored postignutog gola imao je i nekoliko stoprocentnih šansi, uglavnom iz za njega karakterističnih brzih kontri i dugih istrčavanja iza leđa defanzivaca protivničkog tima.

Uz dobru partiju protiv Olimpika i postignut pogodak premijerligašu iz Viteza nekoliko dana ranije, čini se da je visočki “vragolan” donio odluku da se po svaku cijenu nametne treneru Ištuku i izbori za mjesto u izuzetno jakoj konkurenciji u ekipi visočkih karioka.

Iako je u redove kluba u kom je napravio prve nogometne korake pristigao na svojevrsnu probu, ovaj bivši omladinski reprezentativac BiH, nakon samo dvije odigrane utamice, svojim zalaganjem i ozbiljnošću na treninzima, natjerao je šefa stručnog štaba da ga uvrsti na spisak igrača koji putuju na pripreme u Međugorje te će u narednim danima staviti potpis na vjernost ekipi NK Bosna Visoko.

NKB Press