SRETNO ELVEDINA!!!

Zimske olimpijske igre u Pyeongchangu, koje će se održati od 9. do 25. februara, definitivno će za općinu Visoko i za jednog od njenih najboljih ambasadora – Elvedinu Muzaferiju, ostati u posebnom sjećanju.

Visoko se ponosi Elvedinom Muzaferijom, najboljom bosanskohercegovačkom skijašicom, koja će na ceremoniji svečanog otvaranja 23. Zimskih olimpijskih igara (ZOI) u južnokorejskom Pyeongchangu nositi zastavu Bosne i Hercegovine i na taj način, pred milionskim globalnim auditorijumom, afirmisati iskonske vrijednosti i, zajedno sa reprezentativnim kolegama, promovisati svoju domovinu i svoju općinu u najpozitivnijem izdanju.

Slika 1

Osamnaestogodišnja Elvedina, najmlađa takmičarka bh. tima, u Pyeongchangu će nastupiti u pet alpskih disciplina kao jedina alpska skijašica u historiji BiH koja vozi svih pet disciplina.

Želimo joj mnogo sreće i uvjereni smo da će, kao i na dosadašnjim takmičenjima, dostojanstveno braniti boje Bosne i Hercegovine i općine Visoko.

Nastupe trofejne skijašice, višestruke prvakinje naše zemlje, ćemo sa nestrpljenjem isčekivati i pratiti sa povišenom dozom emocija – sretno Elvedina i veliko hvala za dosadašnja sportska ostvarenja, koja su veličanstvena uvertira za budućnost!

Slika 2

Slika 4

Slika 3

Press Općine Visoko