Pored Elvedine Muzaferije još jedan porijeklom Visočanin brani boje BiH na ZOI u Pyeongchangu

Nakon privikavanja na korejsku zimu, naši olimpijci nastavljaju s treninzima te s pripremama za svečano otvorenje 23. zimskih olimpijskih igara, koje je na progamu u petak, 9. februara u 20 sati po lokalnom, odnosno 12 sati po našem vremenu.

Na ceremoniji otvaranja zastavu BiH nosit će naša najbolja alpska skijašica, Visočanka Elvedina Muzaferija, koja će na Igrama nastupiti u svim disciplinama.

Prema informacijama žive enciklopedije visočkog i sporta uopšte, Ensuda Bečara Eka, Elvedina Muzaferija nije jedini predstavnik Visokog na ZOI u Pyeongchangu. Naime, Emir Lokmić koji će se također takmičiti u alpskom skijanju na ovom velikom takmičenju, preko oca, nane i pranane vuče korijene iz našeg grada. Istina, Emir Lokmić je rođen u Sarajevu i nastupa za SK Željezničar.

Njegov otac, dr. Eldan Lokmić, dugogodišnji direktor fojničkog Reumala i ministar zdravsta KS, je rođen u Visokom 27. jula 1961. godine, na dan kad se svečano otvorila česma na Bucima. Njegova nana je rodom od Salihbegovića, po čijem prezimenu jedna ulica u Visokom nosi ime. Tako da praktično, dvoje Visočana brane boje BiH na ZOI u Pyeongchangu.

visoko.co.ba