Visočani Enes Skopljak, Mirza Halilović i Eldar Bećak prešli u RK Kakanj

Kao što se i očekivalo, u Rukometnom klubu Kakanj došlo je do generalnog remonta. Klub se odrekao usluga gotovo kompletne prve postave koja je u prvom dijelu sezone osvojila samo sedam bodova i zauzela predposljednje mjesto na prvenstvenoj ljestvici. Riječ je o bekovima Admiru Puriću i Adnanu Bevrnji, koji su se vratili u Travnik, srednjem beku Nikoli Jovanoviću, krilima Davoru Živaniću i Eldinu Sinanoviću, te pivotima Semiru Zvekiću i Sandinu Hasiboviću, koji po mišljenju struke nisu opravdali očekivanja, što se uostalom može zaključiti i po postignutim rezultatima, koji su objektivno rečeno – katastrofalni !

Umjesto otpisane sedmorke, angažirana su šestorica novaka, uglavnom mlađih igrača, od kojih samo krila Vanja Smiljanić (desno) i Enes Skopljak (lijevo) zaslužuju epitet pojačanja. Smiljanić (1996) igrao je u srbijanskim prvoligašima Vojvodini (Novi Sad) i Jugoviću (Kać), dok je Visočanin Skopljak (1994) pored Bosne igrao i u zeničkom Čeliku i ima premijerligaško iskustvo. Preostala četvorica novajlija; golman Mirza Halilović (Bosna Visoko), pivoti Eldar Bećak (Bosna Visoko ) i Edin Cerić (Sloboda Solana), te lijevi bek Iman Klis (Krivaja Zavidovići) pripadaju kadetskoj reprezentaciji, generaciji golmana Mevludina Čehajića 1996.godišta, koju je vodio selektor Jasmin Mrkonja i oni bi zajedno s domaćim mladim snagama Admirom Bjelopoljakom i Amarom Amitovićem, trebali biti potrebno osvježenje i proljećno otkrovenje trenera Zaimovića.

Premda je zimski prelazni rok završen 31. januara, postoji mogućnost dolaska jednog srbijanskog internacionalca, koji bi imao pravo nastupa.

“Poučeni prethodnim prelaznim rokovima, u kojima smo imali loših procjena i promašaja, ovaj put smo prednost dali mlađim igračima, koji su željni afirmacije. Doveli smo mlade, talentirane igrače, koji će sigurno „ginuti“ na terenu i davati svoj maksimum. Atmosfera u svlačionici i na treninzima je sjajna i mogu reći da smo povukli pravi potez. Ne mogu reći da smo jači u odnosu na jesenji dio, ali sigurno ćemo kao kolektiv djelovati moćnije jer će ovi mladići biti više motivirani i željni dokazivanja, što nije bio slučaj u prvom dijelu sezone, u kojoj smo morali postići mnogo više”, smatra Nedžad Zaimović, koji s puno više optimizma dočekuje nastavak prvenstva.

rukometcelikpripreme_1

 

 

Kakanjlive.com