Prijateljska utakmica: RK Bosna C – RK Zrinjski u nedjelju

U nedjelju 18.02.2018. godine, sa početkom u 18:00, u KSC Mladost u Visokom će se odigrati utakmica između RK Bosna Centrotrans Visoko i HMRK Zrinjski Mostar.

Navedena utakmica će ujedno biti i posljednja pripremna utakmica prije početka drugog dijela takmičarske sezone gdje već narednog vikenda naša ekipa igra vrlo značajnu utakmicu protiv ekipe Izviđača iz Ljubuškog.

Utakmica u nedjelju će biti svečanog karaktera jer naš klub slavi 64. rođendan te će se tom prilikom gledaocima podjeliti i nekoliko ulaznica za derbi prevenstvenog kola kojeg ćemo igrati protiv ekipe Izviđača.

Pozivamo sve naše vjerne navijače i ljubitelje rukometa da dođu u nedjelju u KSC Mladost na ogled utakmice i proslavu rođendana kluba.

Ulaz na utakmicu je 2 KM.

______________

 

Nakon pobjede u prijateljskoj utakmici protiv RK Maglaj, naši rukometaši će u nedjelju odigrati svoju posljednju pripremnu utakmicu protiv RK Zrinjski iz Mostara.

U prethodne 4 pripremne utakmice, ekipa RK Bosna Centrotrans Visoko zabilježila je 3 pobjede (Goražde, Borac i Maglaj) te 1 poraz (Maglaj), a utakmica protiv Zrinjskog je dobra prilika da se nastavi pobjedonosni niz.

Ipak, vrijedi naglasiti da je upravo RK Zrinjski jedini klub koji je ove sezone uspio da savlada naše rukometaše u Visokom, i to u okviru prijateljske utakmice tokom reprezentativne pauze, a Zrinjski je bio bolji i u prvenstvenoj utakmici te slavio uvjerljivo u Mostaru.

U tom smislu, pred nastavak prvenstva i derbi u Visokom protiv RK Izviđač iz Ljubuškog, duel sa Zrinjskim je svakako vrlo kvalitetna provjera. Vrijedi naglasiti i ovom utakmicom naš klub obilježava svoj 64. rođendan, što je svakako još jedan razlog za dolazak u dvoranu.