Vispak podržava NK Bosna Visoko i u 2018 godini

Danas je u prostorijama firme VISPAK d.d potpisan sponzorski ugovor između VISPAK d.d i NK Bosna Visoko.
Potpisivanju ugovora prisustvovali su predstavnici našeg kluba Husić Muhamed i Ademovic Benks, dok je ispred Vispaka ugovor potpisala direktorica VISPAK d.d Bijedić Nina.

Predstavnici našeg kluba istakli su veliko zadovoljstvo potpisivanjem ugovora i iskazali veliku zahvalnost firmi VISPAK d.d koja već 20 godina neprestano podržava rad ne samo NK Bosna nego i ostali sportskih kolektiva na području općine Visoko.

Također, pozvao je i građane općine Visoko da što više koriste proizvode ove naše renomirane kompanija, te time uveliko pomažu u ostvarivanju novih radnih mjesta i naravno boljoj podršci u svim segmentima.

Vispak d.d. je osnovan 7. aprila 1972. godine u Visokom kao sastavni dio Veleprometa, jednog od najvećih tadašnjih trgovačkih lanaca u bivšoj Jugoslaviji.

Prvobitni pogoni su bili u Ozrakovićima, nedaleko od sadašnje poslovne zgrade i pogona Vispaka. Bilo je zaposleno 50 radnika, a u novoj zgradi, tj. postojećoj, Vispak je od 1980. godine. Iste godine kada je osnovan počela je proizvodnja Zlatne džezve, najpoznatijeg branda ove kompanije.