Izviđač je najbolji tim u državi, ali ćemo mu se znati suprotstaviti

Izviđač je najbolji tim u državi, ali ćemo mu se znati suprotstaviti

U prostorijama KSC Mladost u Visokom održana je pres-konferencija RK Bosna  Centrotrans uoči meč 14. kola Premijer lige BiH dočekuju ekipu HRK Izviđač iz Ljubuškog.

“Momci su se potrudilii dali sve od sebe da se što bolje spreme i ispune sve zamisli Adisa Hadžića i mene. Možemo reći da smo spremni fizički za početak drugog dijela sezone. Prvo kolo nam dolazi najbolja ekipa u državi i zaista nas očekuje pravi derbi. Radi se o dvije ekipe koje su poslije rata imale mnogo ovakvih duela. Možemo biti zadovoljni i radosni da poslije dugo godina u Visokom imamo ekipu, koja se može suprotstaviti timu iz Ljubuškog. Nadam se da će dvorana biti ispunjena do posljednjeg mjesta, jer naš igrači stvarno zaslužuju da im se da podrška i pozivam sve one koji vole rukomet da u subotu dođu u dvoranu, a ja vjerujem da će nakon naše dobre igre i borbe navijači izaći zadovoljni”, kazao je jedan od trenera Bosne Edhem Sirćo, koji na pitanje odakle njegovom timu prijeti najveća opasnost, odgovara:
“Pa teško je to odgovoriti. Njima se vratio Josip Šarac, koji je fantastičan rukometaš i kompletni su na svim pozicijama. Opasnost  vreba sa svih strana. Oni zaista igraju brz rukomet, mnogo trče, nastoje igrati brzo s brzim  centrom. Što se nas tiče, ako budemo  na nivou sa prijateljskih mečeva i ako budemo trkački raspoloženi mislim da im se možemo kvalitetno suprostaviti”, poručio je Sirćo.
Za kapitena Visočana Adnana Harmandića mečevi protiv Izviđača su uvijek posebni, jer je u dresu Skauta nastupao sa dosta uspjeha i nosi lijepe uspomene iz Ljubuškog.
“Najteži period priprema je iza nas i radili smo vrlo kvalitetno. Odigrali smo nekoliko jako dobrih prijateljskih mečeva i većinu riješili u svoju koristi, što je vrlo važno za samopouzdanje i nastavak prvenstva. Sad nam prvo kolo dolazi najbolja ekipa u državi, koja napada naslov prvak i kao prednost te ekipe bih istakao širinu na svakoj poziciji. Imaju dobre i mlade igrače, željne dokazivanja i sigurno da ovdje dolaze da pobijede. Ovaj meč im je od velikog značaja, a nama je ova utakmica, ne samo od bodovnog značaja, nego i od moralnog i sigurno da nam može dati veliki vjetar u leđa, ako dobrim rezultatom otvorimo prvenstvo”, istakao je Harmandić, koji očekuje punu dvoranu u subotu u Visokom.
“Prosjek ljudi koji je bio u dvorani u Visokom u prvom dijelu sezone za bh. rukomet je izvanredan i nadam se da će se nastaviti taj trend ili da će navijača biti u još većem broju. Sigurno da je jedan od  ciljeva ovog projekta da vratimo ljude u dvoranu, a i za nas igrače je velika stvar igrati pred punim tribinama, jer je to dodatni motiv za svakog od nas. Pozivam navijače da i ovaj put budu uz nas, da nas podrže u što većem broju”, istakao je iskusni Harmandić.
Predsjednik Upravnog odbora RK Bosna  Centrotrans Adnan Delić kazao je da je rukovodstvo kluba od dva segmenta zadovoljno jednim.
“Prvi dio šampionata možemo  posmatrati sa dva aspekta. Prvi aspekt je bodovni i naravno da s tim ne možemo biti zadovoljni, s obzirom na uloženi trud kompletnog Upravnog odbora, ali i ekipe i vidljivo je bilo da nismo imali sportske sreće. Drugi dio priče je onaj s kojim se možemo pohvaliti, a najvažnije je da smo vratili publiku u dvoranu, da je publika svojim masovnim dolaskom u dvoranu bila zadovoljna i da smo na neki način vratili rukometnu priču u sam grad”, istakao je Delić, a onda i obrazložio odluku UO da sredstva od prodaje ulaznica u subotu idu za rekonstruciju dvorane Mladost.
“Kada govorimo o tom pozitivnom dijelu priče u RK Bosna Centrotrans, onda je svakako tu i dvorana Mladost, tačnije Uprava dvorane, koja je prepoznala našu priču i faktički u mnogome utjecala na sve ono što se dešava. Zahvalni smo Upravi dvorane i želimo da se odužimo. Znamo da taj iznos od ulaznica neće možda biti pretjerano veliki, ali ovo je samo početak, jer sam siguran da ćemo u narednom periodu zajedno učiniti mnogo toga da obnovimo naš rukometni hram”, zaključio je Delić.
Na kraju se obratio i sportski menadžer KSC Mladost Mirza Laletović.
“Hvala gospodinu Deliću na ovim riječima. Mi smo svakako sretni da imamo punu dvoranu, kada igra Bosna. Ovo što smo dosad uradili je čisto ušminkavanje dvorane, a pravi poslovi nas tek očekuju. Vjerujem da ćemo u narednim godinama, kada Bosna bude igrala i Evropu, imati odlično sređenu dvoranu. Koristim priliku i da se zahvalim Općini Visoko, koja od početka  cijele priče stoji i uz klub i uz dvoranu, ali i da zahvalim RK Bosna Centrotrans na ovom potezu da sredstva od prodaje karata idu u rekonstrukciju dvorane, jer sam siguran da je ovo jedan od rijetkih slučajeva kada sportski klub odluči da pomogne obnovu objekta, koji njegovo vlasništvo”, poručio je Laletović.
Meč RK Bosna Centrotrans – HRK Izviđač CO igra se u subotu (24. februara) od 19 sati.
 
Služba za odnose sa javnošću RK Bosna  Centrotrans.