“Enduro Visoko”: “Land of Pyramids part 3” 21. i 22. aprila 2018.

Danas je u prostorijama Udruženja “Enduro Visoko” održana press konferencija povodom nastupajuće utrke “Land of Pyramids part 3”, koja će se održati 21. i 22. aprila 2018. godine, na području općine Visoko, tačnije na izletištu Ravne i okolnim brdima.

“Kao i svake godine, i ove godine smo organizovali press konferenciju povodom utrke “Land of Pyramids part 3”. Enduro Visoko i ove godine punim snagama radi na opripremanju staze, obilježavanju, čišćenju. Veliki dio posla je već odrađen, ostao je još finalni dio da se odradi, pred samu utrku. Kao i svake godine se susrećemo sa mnogobrojnim problemima, kao što su novčani i vremenski. U velikoj mjeri finansijski nam je pomogla Općina Visoko. Ovo je jako skup sport, te sama organizacija ovog projekta zahtijeva velika finansijska sredstva.
Ove godine na naše zadovoljstvo, do sada imamo prijavljenih 120 vozača. To su vozači iz nekoliko država, a najveći broj vozača nam dolazi iz Slovenije.
Utrka će se održati 21. i 22. aprila na platou Ravne.
21. aprila će se voziti prolog, a 22. aprila će se održati sama utrka i proglašenje pobjednika i dodjela pehara. Staza će biti u principu kao i prethodnih godina, uz male izmjene.
Prošle godine, zbog vremenskih neuslova, vozilo se 20 kilometara od predviđenih 40. Ove godine se nadamo da će sve biti u punom sjaju.
Tokom našeg rada na stazama, naišli smo na nekoliko deponija koje smo otklonili, jer nam je cilj da Visoko predstavimo na najljepši način, te da ga učinimo ljepšim za boravak naših gostiju. Želimo da gosti odu iz Visokog sa najljepšim utiscima, te da nam se ponovo vrate i sljedeće godine.”, rekao je Emir Huseljić, podpredsjednik kluba Enduro Visoko.

“Ove godine očekujemo lijepo vrijeme kako bi ovaj događaj bio što bolji. I ovom prilikom pozivamo sve koji žele da nam se pridruže kao volonteri, i da nam pomognu u organizaciji i realizaciji ovog događaja.” istakao je Mahir Kadragić

visoko.co.ba