Sretan rođendan Kenanu Ahiću

Želimo sretan rođendan Kenanu Ahiću

Kenan Ahić je rođen 01.04.1982. godine u Sarajevu. Osnovnu i srednju školu završio je u Visokom. Nakon završene srednje škole studira na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, koji uspiješno završava 2008. godine.

Od svoje trinaeste godine se bavi rukometom i prolazi sve kategorije RK Bosna Visoko, a sa svojih sedamnaest godina prvi put debitira za Bosnu 1998. godine za koju je igrao punih 16 godina. Kao veoma talentiran rukometaš igrao je za kadetsku i juniorsku reprezentaciju BiH odigravši ukupno 30 utakmica.
U sezoni 98/99. s visočkom Bosnom osvaja prvenstvo BiH, a 2001. godine KUP BiH, te uspješno nastupa s ovim klubom u EHF takmičenjima. 2006. godine prelazi u redove sarajevske Bosne s kojom osvaja prvenstvo BiH. S istim klubom nastupa u rukometnoj Ligi prvaka i igra polufinale KUP-a Kupova.
Svoju bogatu rukometnu karijeru završava 2014. godine, kada se vraća u svoju visočku Bosnu igrajući tada u Prvoj ligi F BiH s kojom je izborio povratak u elitno rukometno društvo BiH. Nakon usiješne igračke karijere, već pet godina, bavi se trenerskim poslovim vodeći omladinske selekcije RK Bosna Visoko. S juniorskim i kadetskim kategorijama osvaja državna prvenstva, te mnogobrojne međunarodne omladinske turnire, a u ovom periodu je svojim radom s omladinskim kategorijama izbacio deset reprezentativaca BiH, što kadetskih, što juniorskih.

www.magazinplus.eu