Provaljeno u službene prostorije NK Bosna Visoko

Obavještavamo javnost da je u noći sa subote na nedjelju je provaljeno u službene prostorije NK Bosna Visoko na gradskom stadionu Luke.

Tom prilikom pričinjena je materijalna šteta u vidu oštečenja inventara, stolarije i stakala na objektu te je otuđeno nešto novca iz prostorija u koje je provaljeno.

Uviđaj na mjestu događaja obavili su policijski službenici PU Visoko koji će preduzeti sve potrebne radnje kako bi se počinioci što prije pronašli i protiv njih bile poduzete zakonom predviđene mjere.

Ovo nije prvi put da se provaljuje u prostorije NK Bosna Visoko, izazivanjem materijalne štete na službenim prostorijama i inventaru pogoršava i onako teško stanje finansiranja u sportskim klubovima. NK Bosna Visoko je prošla tešku fazu dizanja iz pepela i u nemogućim uslovima stvorila respektabilna sportska borilista i propratne objekte i svako namjerno nanošenje štete predstavlja krajnje ogavan akt. Ovim putem pozivamo građanstvo da svi skupa pazimo na javne objekte koje koriste naša i vaša djeca, zbog njihove budučnosti.

NKB Press