Veterani Bosne četvrti na Vlašiću

Na Međunarodnom rukometnom turniru za Veterane “SRCE BOSNE”. koji se održavao na Vlašiću u periodu 12-14.04.2018.godine, učestvovale su ekipe iz Srbije, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i BiH.
Nakon tri dana igranja po grupama i utakmica za plasman RK “Bosna-Veterani”Visoko zauzeli su 4.mjesto u konkurenciji 22 ekipe.
U grupnoj fazi je savladana ekipa VRK”Perspektiva” Slovenija rezultatom 9:4, istim rezultatom je upisana pobjeda protiv  ekipe VRK”Vodice” Hrvatska.
U utakmici koja je odlučivala za ulazak u finale,  Veterani Bosne su se sastali sa ekipom VRK”Opuzen” Hrvatska. U regularnom toku utakmica je završena rezultatom 5:5 nakon čega se pristupilo izvođenju sedmeraca gdje su nažalost Veterani Opuzena bili uspješniji i sa ukupnim rezultatom 7:6 su prošli u finalno takmičenje i na kraju osvojili prvo mjesto,  nakon što su pobijedili VRK”Otpisani”iz Metkovića i odigrali neriješeno sa VRK”Zadar. Veterani Bosne se zahvaljuju domaćinu turnira VRK”Travnik na izuzetnom gostoprimstvu i ljubaznosti. Daljnje aktivnosti RK”Bosna-Veterani”Visoko su odlazak na turnir kod sportskih prijatelja u Tuzlu u periodu 22-24.06.2018.godine.

 

visoko.co.ba