Zdenko Antović – rukometni stručnjak žrtva lokalnih ublehaša

Niti Institucija ombudsmena za ljudska prava BiH nije u mogućnosti da riješi problem samovolje lokalnih ublehaša

To što JU KSC ”Mladost”, načelnica Amra Babić i Općinsko vijeće Visoko, koji su primili pisma Ombudsmena za ljudska prava, NE UVAŽAVAJU ovu instituciju, je njima i gradu Visokom na ČAST…

Za prijem u radni odnos Antoviću nije bila dovoljna fakultetska diploma, dok je za drugog kandidata bila dovoljna potvrda sportskog kolektiva o volonterskom angažmanu, što je u randu nevladine organizacije.
Na društvenim mrežama Antović je to prokomentirao;
“Kandidatu Laletović Mirzi su Komisija za prijem u radni odnos i Upravni odbor JU ”KSC ”Mladost” , PRIZNALI RADNO ISKUSTVO, na osnovu Potvrde, a da je obavljao poslove u Nogometnog klubu ”Bosna”, a da pri tome NIJE bio u RADNOM ODNOSU !!!
O istom ”slučaju” moja fakultetska diploma se nije tretirala kao ”tražena” STEČENA SREDNJA STRUČNA SPREMA , pa mi dokumentacija za prijem u radni odnos NIJE BILA POTPUNA (?!) te me ”ŠUTNULI” sa konkursa!
Mišljenje o ”visočkim štimanjima” dao je Ombudsmen za ljudska prava.. ”

U prilogu je dio dokumentacije i crtice iz biografije vrhunskog sportskog radnika Antovića.

Zdenko Antović – Zdeno je rođen 31.05.1957. godine. Diplomirani je sportski trener i proslavljeni visočki rukometaš, trener i reprezentativac.

1974. godine bio je član reprezentacije Jugoslavije U-21 za koju nastupa preko 120 puta uz osvajanja Kupa prijateljstva u Zenici 1974. godine, Gabrovu (Bugarska) 1975., Temišvaru (Rumunija) 1977. Osim ovoga, 1976. godine najveći rezultati dolaze iz Tunisa, Napulja u Italiji, sa Trofeja Jugoslavije u Nišu, Debrecina u Mađarskoj itd.
Na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj u juniorskoj kategoriji, kao kapiten nacionalne reprezentacije Jugoslavije, osvaja brončanu medalju.

Vodio je mnogobrojne premijerligaše u BiH, kao što su RK Bosna Visoko, RK Bosna Sarajevo, RK Čelik, RK Vogošća…