Jahić: Vratit ćemo navijače Sarajeva na tribine!

Novi član uprave kluba s Koševa je 1989. potpisao za prvi tim Sarajeva, potom je igrao za visočku Bosnu, a četiri godine proveo je igrajući za Ingolštat

 

Autor: Avaz Sport.ba

Nezapamćena kriza, loši rezultati, bojkot navijača… Sve je to natjeralo čelne ljude Fudbalskog kluba Sarajevo da hitno reagiraju i održe vanrednu sjednicu Skupštine FK Sarajevo, na kojoj je imenovan novi Upravni odbor kluba te je izvršena rekonstrukcija upravljačke strukture koševskog premijerligaša. Za predsjednika Upravnog odbora izabran je Visočanin Senad Jahić.

Ko je, zapravo, Jahić?

Sve transparentno

– Igrao sam za juniore Sarajeva, potom sam 1989. godine potpisao ugovor sa prvim timom, što je bilo ostvarenje mog sna. No, klub me je poslao u visočku Bosnu na šestomjesečno kaljenje. Potom sam od 1990. do 1994. igrao za njemački Ingolštat. Tada je taj klub igrao u trećem rangu njemačkog nogometa – otkrio je Jahić za “Dnevni avaz”.

Danas je Jahić uspješan poslovni čovjek. Direktor je prodaje u “Porscheu BH”. Vjeruje da će jednako uspješan biti i na poziciji predsjednika Upravnog odbora FK Sarajevo.

– Primio sam desetine poziva podrške. Nemamo previše vremena, moramo se odmah uhvatiti posla – kazao je Jahić.

A koji će to biti prvi cilj?

– Najvažnije je da vratimo navijače na Koševo, a to ćemo uraditi tako što ćemo zadužiti jednu osobu koja će komunicirati s navijačima. Sve ćemo raditi transparentno, karte će biti otvorene prema cijeloj javnosti. Više neće smjeti biti nagađanja. Dakle, ponavljam, glavni cilj je da vratimo navijače – kazao je Jahić.

Čuti mišljenja

U narednom periodu organizirat će i sastanak sa predstavnicima navijača.

– Organizirat ćemo nakon praznika pres-konferenciju na kojoj ćemo pričati o ciljevima. Organizirat ćemo i sastanak sa predstavnicima navijača. Želim da čujem njihova mišljenja. Hoćemo da razgovaramo, da mi kažu šta to konkretno oni žele, koji su njihovi zahtjevi, da to odmah pokušamo ispraviti – rekao je Jahić.

 

Sarajevo se mora boriti za prvo mjesto

Priznaje Jahić da Sarajevu nije mjesto na četvrtom mjestu Premijer lige BiH.

– Naravno, Sarajevo je veliki klub i uvijek se mora boriti za prvo mjesto. Tako će biti u narednoj sezoni – rekao je Jahić.

Komunikacija s Tanom

Vinsent Tan (Vincent), većinski vlasnik Sarajeva, preko direktorice kluba Sabrine Buljubašić prenio je poruku podrške novom predsjedniku Upravnog odbora Jahiću.

– Sabrina i Tanov izaslanik Ken Čo (Choo) bili su na ručku, komunicirali su s Tanom, a on mi je poželio sreću u radu. Jedva čekam sastanak s Tanom – rekao je Jahić.