Sport1.ba: Ko štima sudije za utakmicu NK Bosna – FK Sloga Simin Han

Dvadeset četvrto kolo Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine igra se u vikendu koji je pred nama. Novo kolo i novi cirkus u najavi tako bi se moglo nazvati današnje delegiranje sudija za utakmice narednog kola.

Tokom delegiranja za utakmice narednog kola sve je proteklo mirno do momenta kada je bilo potrebno odrediti sudiju za susret u Visokom u kojem domaća Bosna dočekuje ekipu Sloge iz Siminog Hana. Kako smo uspjeli saznati, prvi prijedlog za sudiju ovog duela bio je Kenan Bajraktarević iz Orašja, ali taj prijedlog nije prošao, pa je nakon nekoliko prijedloga izbor pao na bivšeg premijerligaškog sudiju Darka Obradovića iz Stoca, koji je kako se činilo bio imenovan za glavnog suca duela na stadionu Luke.
Ipak, da ne bi prošlo sve kako je zamišljeno pobrinuo se gospodar Prve lige Federacije BiH i predsjednik NS FBiH, Irfan Durić. Predsjednik saveza je izvršio pritisak na članove sudijske komisije i uspio da promijeni odluku Komisije, a na centar stadiona u Visokom pošalje svog miljenika koji dolazi iz istog kantonalnog saveza Mirzu Kazlagića. Za očekivati je da on ‘odradi posao’ i onemogući ekipu visočke Bosne da igra susret u regularnim uslovima, jednako kao što je to učinio i na utakmici između Sloge i Olimpika, kada je više od 20 puta svirao kontra pravila fudbalske igre i osakatio utakmicu koja je trebala da bude praznik fudbala.
Poznato je i već se godinama piše o povezanosti ‘Cazinskog klana’, koji čini ovaj dvojac zajedno sa sudijom Silićem, koje nazivaju gospodarima lige i koji već godinama odlučuju koji su klubovi podobni, a koji nisu i ko će ostvariti plasman u Premijer ligu BiH, a ko će doživjeti ispadanje u niže lige! Sramotno je da Kazlagić nakon niza sramnih arbitraža uopšte dobije priliku da arbitrira na nekom o dsusreta Prve lige Federacije BiH, ali ako se uzme u obzir njegova povezanost sa predsjednikom saveza Irfanom Durićem i uhodan sistem koji već godinama nekažnjeno funkcioniše ne treba se čuditi ovoj i sličnim odlukama poput ove. Da li će proći plan gospodara lige ili neće odgovor ćemo dobiti u toku sutrašnjeg dana.Sport1.ba