RK Bosna Centrotrans – RK Slavija 12. maja u 19 sati u KSC Mladost

U subotu naši rukometaši igraju posljednju domaću prvenstvenu utakmicu u ovoj sezoni, a protivnik je ekipa RK Slavija, koja se još uvijek bori za opstanak, te će svakako u Visokom pokušati napraviti iznenađenje.

U prvom dijelu sezone, ekipa RK Slavija iz Istočnog Sarajeva slavila je na domaćem terenu protiv našeg kluba rezultatom 29:28, nakon čega je naš klub napustio dotadašnji trener Dragan Zovko.

Slavija u nastavku sezone igra puno bolje, posebno nakon angažmana reprezentativca Duška Čelice, koji se klubu priključio na posudbi iz izraelskog Hapoela, a u sklopu rehabilitacije od povrede koju je ranije doživio. Kako se moglo i pretpostaviti, Čelica je brzo postao ključni igrač Slavije, što potvrđuje i 9 postignutih golova u utakmici protiv RK Izviđač prošlog vikenda, kada je Slavija uspjela osvojiti možda i ključni bod za opstanak.

Kada je u pitanju naš klub, prošlog vikenda poraženi smo od Vogošće rezultatom 25:23, u utakmici gdje su naši rukometaši pružili sasvim solidnu partiju te uz manje grešaka u završnici, možda mogli ostvariti i povoljniji rezultat.

Bez obzira na povrede par igrača koje trenutno opterećuju naš tim, kao i do sada, RK Bosna Centrotrans Visoko će u utakmicu protiv RK Slavija ući bez bilo kakvih kalkulacija, a sa željom da se od naših navijača oprostimo sa kvalitetnom predstavom i pobjedom, prije posljednje prvenstvene utakmice u Kaknju.

Utakmica RK Bosna Centrotrans Visoko – RK Slavija Istočno Sarajevo igra se u subotu, 12. maja, od 19 sati u KSC Mladost. Delegirani sudijski par je Begić – Knezović, a delegat Sobo.