Enes Skopljak: U prvom dijelu sezone bio sam nepravedno zaspostavljen

Rukometaši Kaknja su u nedavno završenoj sezoni rukometne Premijer lige BiH osvojili samo sedam bodova i napustili premijerligaško društvo

 

Nakon prvog dijela sezone ekipe Kaknja je imala samo sedam bodova, pa je uslijedio ”remont” ekipe u kojoj su najviše pokazali Enes Skopljak i domaći igrač Admir Bjelopoljak.

”Drugi dio sezone bio je izuzetno težak za ekipu Kaknja. Bili smo ograničeni fondom igrača, a 8-9 igrača teško da može iznijeti teret jedne utakmice, a tek zamislite kako bi bilo cijelu polusezonu. Igrali smo u skladu sa mogućnostima ekipa. Ekipa je bila mlada, neiksuna i zaista se nije moglo više očekivati od nas. Žao mi je što tu nije bio još neko od iskusnijih igrača iz prvog dijela sezone jer sam siguran da bi pomogli meni i ekipi da ostvarimo bolje rezultate, ali šta je tu je”, rekao je ponajbolji igrač Kakanj u drugom dijelu sezone Enes Skopljak, a potom se osvrnuo na prvi dio sezone u kojem nije mnogo igrao:

”Nakon teškog prvog dijela sezone u kojem sam igrao mali ili nikako u Kaknju sam ”smirio” glavu i proigrao onako kako sam igrao posljednjih pet-šest godina. Drago mi je zbog mog učinka u Kaknju, ali žao mi je zbog ekipe koja nije mogla više u nastavku. Osim u Sarajevu gdje smo mogli parirati Bosni i tražiti bodove, ostale utakmice nismo mogli parirati ekipama koje imaju širu klupu. Najbitnije je da se nismo predavali i da smo odigrali korektno do kraja.”

Skopljak je dodao da su se ekipe Izviđača i Vogošće zasluženo borile za titulu do samog kraja, ali i dodao da mu je žao ekipe Goražda koja ima sjajnu publiku.

”Izviđač i Ljubuški bili su najstandardniji u posljednjih nekoliko sezona i po meni su se zasluženo borili za titulu. Očekivao sam da će i Zrinjski biti u vrhu u toj borbi, ali na kraju su Ljubušaci zasluženo osvojili titulu. Goražde nije razočaralo u tom smislu da kažem da su bili loši, jednostavno mi je žao da grad rukometa nema premijerligaša, tako da mi je žao ekipe Goražda.”

Skopljak je na kraju dodao da se trenutno odmara i da ne razmišlja još uvijek gdje će nastaviti sezonu.

”Trenutno se odmaram. Ubrzo slijedi odlazak na more, a onda i pripreme za novu sezonu. Trenutno ne znam gdje ću nastaviti sezonu. Još uvijek ima dovoljno vremena da o svemu fino razmislim i da odlučim koja opcija će biti najbolja za mene”, ostao je tajanstven Skopljak.

U dresu Kaknja Enes Skopljak je ukupno odigrao 14 utakmica (12 u prvenstvu i dvije u Kupu) i postigao je 95 golova za ekipu Kaknja.

Oslobođenje