Klasični UBLEHAŠI sramote visočki fudbal/nogomet

Na kraju proljetne polusezone NK Bosna ima skor od 10 poraza, 3 neriješene utakmice uz samo dvije pobjede.

Prošle godine, negdje u isto vrijeme smo pisali – CITIRAMO:
– Ivo Ištuk od mogućih 30, uknjižio 14 bodova

“Uz VELIKI respekt dijelu UO NK Bosna, mora se istine radi, a i zbog javnosti kazati da dio uprave jesu klasični UBLEHAŠI čiji domet je filozofiranje na društvenim mrežama i slikanje sa penzionerima NS BiH, i to u prilikama kad im ih prirede Kike i Salih.

“Zanatlije” u visočkom nogometu, nakon što su nekoliko godina cirkuzali po ONL Visoko, nakon što su nam obećavali preporod nogometa s njihovom “umjetnom travom” i “školama nogometa” iza MSŠ “Hazim Šabanović” u koju je oko 50 000 KM  investiralo federalno, resorno ministarstvo ….,  – trebaju konačno POMOĆI visočki nogomet na način da ga poštede sebstva. U njaboljem slučaju da budu dio vatrenih navijača i ništa više.
Možda pokažu više umjeća prema rukometnom ili nekom od dvoranskih sportova, nakon što su se određeni kadrovi nogometne provinijencije profesionalno smjestili u KSC Mladost.

….

Priča o “najtrofejnijem treneru” je fraza koja se “žvače” godinama, a da i ptice na grani znaju da svaki klub koji nije imao dovoljno novca da riješi probleme, ostavljao je u gorem stanju nego što ga preuzimao.
Zašto se svi “pravimo blentavi” – zaboravni kada je u pitanju njegovo vođenje Čelika, Željezničara, Zrinjskog, izleta u inozemstvo što podrazumjeva i Hrvatsku – kako to da takvog “stručnjaka” niko od renomiranih klubova nije angažirao ili ako jeste, zašto nigdje ne uspjeva ostati niti pola sezone.

Sport se analizira ovakvom vrstom komparacije podataka, a ne na osnovu “odokativnog” mišljenja pojedinaca koji se “usputno”  ili “po službenoj dužnosti” bave nogometom.

Lakše, primjerenije i zdravom razumu je prihvatljivije, a istini bliže – da se trebalo zahvaliti Ivi Ištuku…”

 

visoko.ba