Vladan Lončar – Novi grom

U RK Nexe stiže još jedan novi igrač Vladan Ločar reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Vladan je rođen 25.1.1997. u Sarajevu, visok je 195 cm i igra na poziciji lijevog beka. U protekle četiri godine igrao je u Mađarskoj.

Porazgovarali smo s Vladanom o motivima dolaska u naš klub i njegovoj dosadašnoj karijeri

Kako si se odlučio za dolazak u RK Nexe?

Imao sam ponudu da ostanem u klubu Gyongyosi u Mađarskoj u kojem sam bio do sada na posudbi iz Pick Szegeda i praktično smo se dogovorili oko uvjeta za moj ostanak. Međutim tamo smo se borili za opstanak u ligi, a u međuvremenu se javio RK Nexe s ponudom istom kao i mađari. Razmišljajući da je SEHA liga i EHF kup znatno veći nivo od mađarske prve lige kao i kvalitet treninga, trenera, svega ostalog kao i samog kluba odlučio sam se da potpišem za RK Nexe.

Kakva su ti iskustva iz prošlih klubova?

Iz svakog kluba imam određena, uglavnom lijepa iskustva. Dvije godine sam igrao u Segedu što je za mene veliko iskustvo, jer sam imao priliku trenirati svaki dan s jednim od najboljih igrača na svijetu. Upisao sam i nastup u Ligi prvaka i možda najviše naučio od trenera Pastora koji je jedan od najboljih na svijetu. Poslije sam imao jednu epizodu u Grannollersu isto kao posudba. U Gyongyosu realno u ovih godinu i pol dana sam igrao najbolje i najviše u mađarskoj prvoj ligi te i igrački najviše pokazao.

Pošto si rodom iz Bosne i Hercegovine sada ćeš biti bliže i kući?

Da, to mi se sve poklopilo, iako nije bilo presudno, jer sam već 4 godine u inozemstvu pa sam se naviknuo da nisam kod kuće. Kuća mi je u Visokom, 30 kilometara od Sarajeva, pa su Našice ipak relativno bliže nego što sam bio do sada.

 

Što znaš o Našicama?

O Našicaama znam samo nešto iz priča igrača Grujića, Hercega i Vegara koji su igrali u RK Nexe nekoliko godina. Oni su mi rekli sve najbolje kako o klubu tako i o gradu. Znam da gradić Našice nije veliki, ali da je lijep i da su ljudi ugodni i da se lako navikneš.

Da li si čuo za naše navijače i koliko ti znači njihova vjernost?

O navijačima iz Našica sam dosta čuo pogotovo od Hercega i Vegara koji su tu na okupljanju reprezentacije pa smo razmjenjivali iskustva. Najviše sam pričao s Hercegom, jer on ide u moj prijašnji klub u Mađarskoj. Veseli me što RK Nexe ima igrača više u navijačima jer to je i velika motivacija za svakog igrača.

Koliko poznaš trenera Hrvoja Horvata i njegov rad?

Trenera Horvata dobro poznam jer je vodio moju generaciju Hrvatske reprezentacije i još od tada poznam kako radi. I poslije sam čuo sve najbolje o njemu i od bivših igrača Nexe-a, a i ono što sam čuo od njega što bih trebao igrati u Nexe-u mi stvarno odgovara. Ja sam navikao da igram u nekom sistemu, a Nexe ima sistem igre tako da će mi to sigurno odgovarati i nadam se da ću se brzo uklopiti.

rknexe.hr