Hamo i Lalo iz Chicaga dovode pojačanje

Na početku ove informacije, izvinjavamo se zbog prethone vijesti na istu temu: Koji će kurac Mirza Laletović u Chicagu.

Osim Mirze Laletovića i Muhamed Hamo Husić, direktor JP “Ekoenergije” Visoko je ovih dana, a istim poslom u Chicagu. U potrazi za informacijom više našli smo društveni profil ORGANIZATORA ovog nogometnog kampa.

Cijenimo da će svaka PORESKA konvertibilna marka biti višestruko opravdana društvenoj zajednici – da će iskustvo i stečeno znanje Hame i Lale preporoditi NK Bosnu. Mladost Amerike će pojačati Bosnu, a neka se naša mladost smuca po kafićima. Sreća je da američka mladost vidi potencijale i šansu u Visokom te ne moramo brinuti kako sastaviti mlađe ekipe pred službene utakmice.

Samo je Božija milost i proviđenje da imamo Hamu i Lalu koji tako daleko vide i imaju sluha za potrebe naše društvene zajednice. Za svaku pohvalu je njihov trud i odlučnost da se upute preko “Velike bare” u potrazi rješenja za opstojnost kluba i igrački kadar. Ako, barem jedan od njih dva, ove godine ne dobije Povelju grada za doprinos razvoju sporta i “zbrinjavanja mladih” širom svijeta – onda ga jebi. Onda treba ukinuti svaku vrstu raspodjele priznanja i povelja.

Ovim putem pozivam javnost i sve odgovorn građane da pokrenemo prikupljanje potpisa za prijedlog Hame i Lale za Povelju, a NK Bosna Kolektivnu. Sve što može da se podjeli da se njima uruči svečano, i uz sve moguće počasti Općine Visoko. I narvno, da na poveljama budu u potpisu boldirane titule profesora, magistara, hadžija, hafiza a ako sam šta zaboravio – izvinjavam se, nije namjerno.

Njihov trud i zalaganje za društvenu zajednicu su školski primjer žrtve, odricanja i stvaljanja u prvi plan interes Općine Visoko. Rijetki su primjeri žrtve koju su Hamo i Lalo podnijeli; prvi je sjebo vlastitu partiju – posro se na visočki SDP u uvuko u “ljubičanstveni” projekt, a Lalo je morao čak do Širokog Brijeg u 37 godini života po školsku spremu – tamo neke školske diplome kako bi ispunio uvjete za posao na buđetskim jaslama. Nije mu bilo dovoljno što mu je NK Bosna izdao potvrdu o volontiranju kao dokazu radnog iskutva.
Osim toga, njih dva nisu ništa krivi što je u proteklih godinu dana na ime NK Bosna spičkano oko 500 000 KM (informacija prethodnog Predsjednika NK Bosna), a da je ekipa u 15 kola zabilježila 10 poraza, tri remia i dvije pobjede. Nisu oni krivi da su otišli ili odlaze svi igrači prvog tima.

Zbog svega rečenog i mahalške zavidnosti ovdašnja medijska “Javna kuća” i službena stranica Općine Visoko nisu nas opterećavali viškom transparentnosti na ovu temu. Zbog toga smo izvještaj iz Chicaga preuzeli sa profila društvene mreže FB organizatora i domaćina našim predanim društvenim i sportskim radnicima.

Murat Alibasic

“Prvo ime tek zavrsenog Balkan Kampa u Cikagu 19-togodisnji  Jasminko Dizdarevic momak koji je svojim nastupima pokazao da se radi o fudbaleru sa velikim potencijalom ovih dana putuje u Bosnu I Hercegovinu gdje ce se pridruziti pripremama Nk Bosna iz Visokog. Jasminko igra na poziciji prednjeg veznog igraca a na jucerasnjoj utakmici protiv selekcije Cikaga postigao je 2 super atraktivna gola I odusevio sve prisutne ljubitelje fudbala na stadionu
Jasko ce ovih dana potpisati I ugovor o saradnji sa Americkom sportskom korporacijom Us Soccer Education
Sretan put I uspjesan rad u domovini nasem novom fudbalskom asu”

___________

Murat Alibasic

Balkan Kamp Chicago uspjesno je okoncan
Koristim ovu priliku da se zahvalim svim ucesnicima kampa svim roditljima koji su doputovali sa svojom djecom svim nasim gostima predstavnicima Nk kluba Bosna iz Viokog predstavnicima NSBIH posebno G. Darku Ljubojevicu koji je svo vrijeme I po kisi I suncu bio tu sa nama I budno pratio nase talente. Veliko hvala nasim trenerima I strucnom stabu Balkan Kampa
A mi idemo dalje
Na zahtijev mnogobrojnih gradjana nase najvece BiH zajednice koji nisu bili u mogucnosti prisustvovati nasim kampovima sledeci kamp ce biti odrzan Saint Louisu pocetkom Septembra ove godine za Labors day praznike
A potom nasa ekipa putuje za Melbourne Australija
Hvala jos jednom svima I dobro nam dosli

visoko.ba