FK “Zmaj” pobjednik 13. Memorijalnog turnira u B. Mahali

13. memorijalni turnir u B. Mahali 2018

FK ZMAJ pobjednik 13. Memorijalnog turnira u B. Mahali
U finalnoj utakmici savladali FK Bosna-Union Sarajevo 4:3

Za treče mjesto igrali FK Vareš protiv NK Jedinstvo –Ljubiniči 5:0

Drugog dana 13. Memorijalnog turnira u B. Mahali u plasmanu za treče mjesto ekipa Vareša savladala je nogometaše Jedinstva iz Ljubinića rezultatom 5:0, da bi po velikom ljetnom pljusku fudbaleri Zmaja pokazali spremnost i znanje u pobjedi protiv veoma jake i disciplinovane ekipe Bosna Union iz Sarajeva rezultatom 4:3 i to vraćajući se u igru nakon vodstva Bosna Union rezultatom od 3:1
Za najboljeg golmana turnira proglašen je golman FK Bosna Union Adnan Dedić , a najbolji igrač i najbolji strijelac turnira je fudbaler FK Zmaj Zukić Tarik koji je postigao sva četiri pogotka u finalnoj utakmici.
Dobar posao i suđenje bez zamjerki obavili su mladi djelioci pravde Bajrić Belmin iz Visokog, Kozlo Hamza i Aljukić Adis iz Kaknja, dok je delegat Mustafa Hindija to sve zapisnički konstatovao.
Podsjetimo Memorijalni turnir u B. Mahali igra se u povodu sjećanja na 41 poginulog borca- šehida džemata Mokronoge iz MZ Dobrinje i MZ B. Mahala.
U završnom dijelu predsjednik kluba organizatora turnira g-din Muslić Emir čestitao je pobjednicima i zahvalio se učesnicima turnira sa posebnim osvrtom na fer i korektnu igru, a sve u duhu odigravanja turnira u spomen na najbolje sinove bosanske koji svoje živote ugradiše u temelje naše BiH.

Foto by
Senad Goralija