Sudija prekinuo utakmicu zbog lažiranih registracija igrača NK Bosna

Užasno rezultatsko stanje i posljednje mjesto na tabeli u seniorskoj ekipi NK Bosna ostavlja svoje posljedice i u nižim kategorijama kluba.

Na utakmici mlađih kategorija na stadionu Luke između NK Bosna i NK Vareš desio se nesvakidašnji događaj. Delegat utakmice utvrdio je na poluvremenu da jedan igrač Bosne nije ispravno registrovan i da nastupa na registraciju drugog igrača. Nakon toga je prekinuo utakmicu jer je prema propisima ovakav čin strogo zabranjen.

Ovo je bio slučaj u predpionirskoj kategoriji. I to nije sve. Nakon toga je uslijedila utakmica pionirskih selekcija koja je kasnila 25 minuta, jer Bosna nije imala dovoljan broj igrača, a utakmica je počela kada je stigao deseti igrač dok se jedanaesti nije pojavio, ali po pravilima ekipa može da nastupa sa deset igrača.
Da je loša atmosfera i neorganizovanost iz prve ekipe prešla i na mlađe kategorije pokazuju i statistički podaci ostalih uzrasta.
Juniori su u pet zadnjih utskmica zabilježili 4 poraza i samo jednu pobjedu, uz poraz u Kupu od Mladosti iz Doboja sa 0:9.
Kadeti imaju sličan skor, tri izgubljene utakmice i po jednu neriješenu i jedna poraz.
Pioniri stoje najbolje, imaju dvije pobjede i dvije neriješene utakmice. Dok predpioniri imaju tri poraza i jednu pobjedu (ekipa nije doputovala na susret).

Ideja i vizija aktuelnog Upravnog odbora bila je ambiciozna kada su preuzeli klub. Izgradnja stadiona i prateće infrastrukture. Ulaganje u mlađe kategorije i ambicija za povratak u Premijer ligu. Stvarno stanje je potpuno drugačije. U prvom timu igraju igrači koji ne mogu igrati u Sarajevu i Želji. Infrastrukturu više niko i ne spominje. A mlađe kategorije igraju na lažne registracije i sa deset igrača.

visoko.co.ba