Visoko za Emira Buzu: Za RK Bosna će prva utakmica u Premijer ligi …

Visoko za Emira Buzu: Za RK Bosna će prva utakmica u Premijer ligi protiv RK Maglaja biti humanitarna

Visoko i Visočani, a posebno Rukometni klub Bosna iz našeg grada, poznati su po svojoj posvećenosti humanosti i humanitarnim akcijama, a tako će biti i na startu nove sezone rukometne Premijer lige BiH.

Kako je najavljeno iz ovog kluba, prvu utakmicu u premijerligaškom takmičenju odigrat će u srijedu, 10. oktobra, kada će na domaćem terenu dočekati RK Maglaj. S obzirom da se jedan od naših sugrađana, maleni Emir Buza nalazi u teškom zdravstvenom stanju i da mu je prijeko neophodan novac za liječenje, čelnici RK Bosna Visoko odlučili su cijeli prihod sa prve premijerligaške utakmice usmjeriti za liječenje malenog Emira.

“Prva utakmica u novoj sezoni Premijer lige BiH igra se u srijedu od 19 sati u KSC Mladost Visoko, a sav prihod od ulaznica ide za liječenje malog Emira Buze! Cijena karte za ovaj meč je 3 KM, a iste se mogu kupiti u KSC Mladost i Caffe Sound.

Budimo humani i podržimo Bosnu”, istaknuli su iz RK Bosna Visoko.

Inače, ova utakmica bit će odigrana u KSC “Mladost” Visoko, sa početkom u 19 sati, te sve informacije u vezi s ovim događajem možete pogledati na linku Visoko za Emira: RK Bosna – RK Maglaj.

Također, Emiru Buzi, dječaku koji boluje od raka limfnih žlijezda, možete pomoći i pozivom na broj 17007, čime donirate 2 KM za ovu humanitarnu akciju, a broj je jedinstven za sve operatere. Malenom

Broj je jedinstven za sve operatere, a malom Emiru za liječenje nedostaje još 90.000 eura. Početna cifra iznosila je ogromnih 168.000 eura, a u zadnjih mjesec dana skupio se dio novca, tako da u ovom momentu nedostaje spomenutih 90 hiljada eura.

Mali Emir se trenutno nalazi na liječenju u Turskoj, rak je u trećem stadiju, a hrabri dječak je do sada primio 11 kemoterapija i potrebno je da ih primi još 55.

Pomozi.ba se uključuje u akciju prikupljanja pomoći i pored broja 17007 ustupamo i naš PayPal kao i transakcijski račun, INO račun, te račun naše organizacije u Austriji.

PayPal: paypal1@pomozi.ba

Za uplate iz BiH:
Intesa Sanpaolo Banka BiH
154-180-20085330-48

Za uplate iz inostranstva:
Banks name: Intesa Sanpaolo Banka BiH
SWIFT CODE:UPBKBA22
IBAN: BA39 1541802008533048

Primalac: Udruženje “Pomozi.ba”, dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, 71000 Sarajevo

Svrha uplate: Emir Buza

Za uplate na račun naše organizacije u Austriji:
ERSTE BANK
IBAN: AT64 2011182266475400
BIC: GIBAATWWXXX
Wien, Oestereich
Name: hilfhelfen-pomozi.ba
Verwendungszweck: Emir Buza

Još jednom ćemo zamoliti za podjelu apela.