Bosna otvara sezonu protiv Maglaja u srijedu

 Bosna otvara sezonu protiv Maglaja u srijedu, prihodi sa utakmice usmjereni u humanitarne svrhe

Nova rukometna sezona u Premijer ligi Bosne i Hercegovine za rukometaše konačno počinje 10. oktobra. Nakon niza odgoda zbog problema u radu Rukometnog saveza, pronađeni su načini kako pokrenuti određene procese te najboljim timovima u našoj ligi omogućiti da se takmiče za titulu najboljeg.

Nova rukometna sezona u Premijer ligi Bosne i Hercegovine za rukometaše konačno počinje 10. oktobra. Nakon niza odgoda zbog problema u radu i organizaciji Rukometnog saveza, pronađeni su načini kako pokrenuti određene procese te timovima u našoj ligi omogućiti da se takmiče za titulu najboljeg.

Liga ove godine broji ukupno 14 klubova, uz RK Izviđač koji ne nastupa u ligi zbog obaveza u SEHA ligi, te će se takmičenju priključiti tek u play-offu. Završnica sezone je zamišljena kroz organizaciju play-offa po kup sistemu uz 7 najboljih ekipa i već spomenuti Izviđač, gdje će se do finala igrati po dvije utakmice (kući i na strani) uz pobjednika sa boljom gol razlikom, dok će se finale igrati na dvije pobjede.

Naš tim sezonu otvara utakmicom sa sportskim prijateljima iz Maglaja, uz najavu jasnih ambicija za najviši plasman ove sezone, odnosno izlazak na evropsku scenu. Kao što je poznato, naš tim je zadržao većinu igrača iz prethodne sezone uz formiranje drugog tima koji se takmiči u Prvoj ligi FBiH, te bez obzira na činjenicu da par standardnih prvotimaca još uvijek sanira povrede, smatramo da ulazimo spremni u novu sezonu.

Utakmica RK Bosna Visoko – RK Maglaj igra se u srijedu, 10. oktobra, od 19 sati u KSC Mladost Visoko, uz cijenu ulaznice od 3 KM. Duel u Visokom između Bosne i Maglaja sudit će Ivo Bošnjak i Josip Marić (oba Mostar), dok je delegat Vladimir Križanac iz Banje Luke.

Ove sezone sa nama će ponovo biti i članice Kluba ritmičke gimnastike “Pirueta” Visoko, čije nastupe ćete moći pratiti na poluvremenu.

Za kraj vrijedi još naglasiti da je prva utakmica u našoj dvorani humanitarnog karaktera, pa će tako sva prikupljena sredstva od prodaje ulaznica biti usmjerena u fond za liječenje našeg sugrađanina Emira Buze. Pokažimo humanost na djelu još jednom i napunimo dvoranu!

rkbosna.ba