RK Bosna: Tarik Međić u nedjelju debituje za Bosnu

Saga oko registracije Tarika Međića za RK Bosna Visoko okončana je danas. Sjajni rukometaš svoj debi upisat će u nedjelju, kada Bosna gostuje Slaviji u 4. kolu Premijer lige BiH. On je kazao da je vrlo rado prihvatio ponudu Bosne.

– Otprije sam imao želju da igram u Visokom, jer igrača uvijek motiviše publika i veliki broj navijača, a u Visokom je uvijek tako. U Visokom ljudi prepoznaju kvalitet i dvorana je ispunjena gotovo svaki meč, a navijači prate i gostujuće utakmice. Mislim da to veoma puno znači na nekom motivacijskom planu. Jedan od glavnih razloga je bio to. Došao sam prije nekih 15 dana, tu sam zatekao dobru atmosferu, dobre igrače. Igrao sam za turnir i za kratko vrijeme mislim da sam uklopio u ekipu, kaže nam Međić, koji očekuje trijumf Bosne protiv Slavije.

– Mislim da nijedno gostovanje u Premije ligi nije lagano. Mi ne gledamo protivnika, mi gledamo šta mi možemo dati. Moramo krenuti agresivno, prije svega u odbrani, moramo biti puni samopouzdanja. Imali smo jak turnir u Visokom pobijedili smo dvije najkvalitetnije ekipe u BiH – Vogošću i Borac i to je taj put, kojim trebamo graditi svoj rezultat. Moramo od prve minute da pokažemo ko smo i šta smo, te se nadam osvajanju tri boda na mom debiju, poručio je Međić.

#budibosna
#volimsvakubosnualvisockunajvise